Nikon AW1

Verdens første vanntette og støtsikre kamera med utskiftbart objektiv.

Det kompakte systemkameraet Nikon AW1 er lite nok til at det kan tas med overalt, raskt nok til å være klart på et øyeblikk og så tiltalende at det garantert vekker oppsikt.

Nikon 1 AW1 er perfekt for kvalitets- og stilbevisste fotoentusiaster som ønsker å ta bilder og ta opp film i høy kvalitet, hvor som helst og når som helst. Nikon 1 AW1 er vanntett ned til 15 meter* og tåler fall fra hele to meter**. I tillegg er kameraet frostsikkert ned til 10 minusgrader og fullstendig støvsikkert (4) – med andre ord et kamera til å stole på uavhengig av værforhold.

Ikke gå glipp av noe
Det raske, nøyaktige og avanserte hybride autofokussystemet i Nikon 1 sikrer kvalitetsbilder, samt at filmer blir skarpe og naturlige. CMOS-bildebrikken i CX-format har oppløsning på 14,2 megapiksler og et ISO-område som går helt opp til 6400 – hvilket er synonymt med at vakre detaljer kommer tydelig frem selv i svakt lys. Robust konstruksjon og kontinuerlig opptak på opptil 60 bilder i sekunder og 15 bilder i sekundet med autofokus. Du får med deg alt som skjer uten å måtte bekymre deg over at kameraet blir støvete, vått eller for at du mister det i bakken.

 

 

Undervannseventyr
Som verdens første vanntette, støtsikre og frostsikre kamerasystem, er Nikon 1 AW1 det siste tilskuddet i selskapets sortiment bestående av vanntette produkter

Våren 2014 planlegger Nikon å lansere den kraftige eksterne undervannsblitsen SB-N10. Blitsen som kan brukes med Nikon 1 AW1 er utviklet for å belyse mørke undervannsmiljøer. SB-N10 til være kompatibel med Nikon 1 undervannshus, slik at den også kan brukes med andre kameraer i Nikon 1-serien.

 

Robust og minimalistisk
Kameraet sin robuste funksjonalitet, klassisk minimalistiske design og raske ytelse gjør at du ikke trenger å gå på akkord med hverken bilde- eller filmkvalitet. Den vanntette, støtsikre og frostsikre konstruksjonen gir deg kvalitetsbilder uavhengig av hvor du måtte befinne deg. Du kan bytte objektiver for å få et annet perspektiv og ha kontroll over det som skjer når du er under vann, på fjellet eller i byen. Dette er det perfekte kameraet for alle som ønsker at utstyret skal fungere feilfritt i alle omgivelser.

 

 

Vanntette og støtsikre objektiver
Nikon presenterer verdens første vanntette og støtsikre utskiftbare objektiver. Disse er spesielt utviklet for bruk med det nye systemkameraet Nikon 1 AW. Objektivet 1 NIKKOR AW 11-27,5 mm f3.5-5.6 med 2.5 ganger zoom er perfekt for å fange bevegelser. 1 NIKKOR AW10 mm f2.8 er et lyssterkt vidvinkelobjektiv som passer de fleste anledninger. Begge er vanntette til henholdsvis 15 og 20 meter, støtsikre fra høyder på opptil to meter* og frostsikre ned til 10 minusgrader.

 

Det nye Nikon 1 AW-systemet er perfekt for fotografer som både er eventyrlystne og stilbevisste. Selv om de nye 1 NIKKOR AW-objektivene både er vanntette, støtsikre og frostsikre er bildekvaliteten ivaretatt. Med andre ord får du de samme fantastiske resultatene som Nikon sine objektiver er kjent for – selv under vann. Uavhengig av om du bruker vidvinkel eller zoom får du en følelse av frihet, spesielt under vann da du ikke lenger trenger å bruke et undervannshus. På land fordi du ikke trenger å være redd for å miste utstyret i bakken.

 

 

Det finnes ikke dårlig vær
1 NIKKOR AW 11-27,5 mm f3.5-5.6 er et 2.5 ganger zoomobjektiv som er en perfekt følgesvenn på alle livets eventyr. Det egner seg for alt fra raske øyeblikksbilder til portretter. Zoomområdet som tilsvarer 30-74 mm på 35 mm-format dekker de vanligste motivene. En bred zoomring med ru friksjonsoverflate gjør det enkelt å zoome jevnt – selv med hansker. Robust metalleksteriør gjør at objektivet passer til det minimalistiske utseendet til Nikon 1 AW-kameraet. Som standardobjektiv til Nikon 1 AW-systemet leveres det i hvitt, sort og sølv.

 

 

Imponerende vidvinkel
På land eller under vann fanger det robuste og raske objektivet 1 NIKKOR AW 10 mm f2.8 imponerende vidvinkelbilder i alle slags miljøer. Takket være en blenderåpning på 2.8, er det en utmerket måte å få liv i øyeblikk med lite lys, og for å få frem motiver ved å fange bilder med vakker bokeh. Med en nærgrense på to meter er det ideelt for å ta undervannsbilder i dunkelt lys. Objektivet er tilgjengelig i et sort metalleksteriør som passer perfekt til Nikon 1 AW-kameraet.
*) Interne tester har vist at Nikon 1 AW1 er vanntett til 15m når det har montert et vanntett 1 NIKKOR-objektiv(tilsvarende JIS/IEC Class 8 (IPX8)).

**) Har bestått interne tester i samsvar med MIL-STD-810F Method 516.5: Shock standard, med et montert vanntett 1 NIKKOR-objektiv på kamerae.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s