Nikon D4S

Nytt flaggskip fra Nikon i FX-format – D4S

Nikon lanserer D4S. Et nytt 16,2 pikslers flaggskip i FX-format som er skreddersydd for profesjonelle fotografer.

Ingeniørene i Nikon har lyttet til tilbakemeldingene fra profesjonelle brukere, og har lagt inn en rekke forbedringer som vil ha stor betydning for profesjonelle som arbeider på svært konkurranseutsatte områder som sport, presse og naturfotografi. D4S er utviklet for at seriøse fotografer kan takle de mest utfordrende miljøer de kan komme ut for.

 

 

Høydepunkter

Oppgradert bildebrikke i 16.2-MP FX-format: Gir topp bildekvalitet og fleksibilitet ved beskjæring.
Enestående lysfølsomhet: ISO-område fra 100–25 600 som kan utvides til 409 600, som er det beste i bransjen.
11 b/s med AF: 11 b/s i FX-format med AE/AF som er bedre enn D4.
EXPEED 4: Raskere intern hastighet og forbedret bildebehandling.
Multi-CAM 3500FX 51-punkts AF-system kan konfigureres i 9-punkts, 21-punkts og 51-punkts Dynamisk AF-område og følsomhet ned til -2 EV (ISO 100, 20 °C/68 °F).
Forbedret AF: Revidert lock-on, nye alternativer for AF-funksjonsbegrensninger samt den nye funksjonen for AF-søkefeltgruppe.
Multiformat D-filmer: Filmer i full HD (1080p) i FX- og DX-format med bildefrekvenser på 60p/50p/30p/ 25p/24p. Kameraet har tre beskjæringsformater FX, DX og innebygd beskjæring (ca. 2,7x) og ren HDMI-utgang. Tilgang til hele ISO-området og kontroll over lukkertid, blenderåpning og lydvolum under filming. Nikons 3D-støyreduksjon reduserer tilfeldig støy, i tillegg har kameraet sofistikerte alternativer for lydkontroll.
Robust i felten: Værbestandig kamerahus av metall.
Fast track: Med en gigabit 100/1000TX lokal nettverkstilkobling og RAW S filformat får du lynrask bildeoverføring. Kompatibelt med Nikons WT-5 trådløs sender.
Skjerm med justerbare farger: Antireflekterende 8 cm (3,2 tommer), 921 000-punkts LCD-skjerm med mulighet til å justere fargebalanse og lysstyrke i alle retninger.
Rask og pålitelig lukker: Kevlar/karbonfiber-kompositt lukkerenhet med 42 ms lukkerforsinkelse, testet til 400 000 eksponeringer med en maksimal lukkertid på 1/8000 til 30 s og med blitssynkronisering på opptil 1/250 sek. En ny lukker- og speilmekanisme gir et stabilt søkerbilde med minimal mørkleggingstid ved høyhastighetsopptak.
Lysmåling med punktbasert hvitbalanse: Fanger enkelt inn manuelle forvalgte data for hvitbalanse basert på et spesifikt område i bildet: Størrelsen av området kan beholdes selv når bildet forstørres, og påfølgende datainnhenting er mulig.
Batteri EL-18a med høy kapasitet: Kompakt og lett litium-ion oppladbart batteri med en kapasitet på 2 500 mAh (10,8 V).
Lagringsmedia: To kortspor – ett for høyhastighets CF (UDMA 7)-kort og ett for høyhastighets XQD-kort med stor kapasitet.

D4S, som er etterfølgeren til det D4, tar bilder med svært høy hastighet. Et utvidet ISO-område og EXPEED 4-bildebehandlingsprosessor setter ny standard for fotografering i svakt lys. Forbedret AF-ytelse gir bedre innhenting og sporing av motivet med 11 b/s. I tillegg gir D4S mer presis kontroll over AF-området med den nye funksjonen for AF-søkefeltgruppe. Nikons RAW S filformat gir lynrask bildeoverføring til nettverk. En lokalt nettverkstilkobling med gigabit 100/1000TX lokal gir svært rask overføring.

Konstruert på suksess

D4S flytter grensene på nytt og baner vei for høyhastighetsfotografering. Den nye bildebrikken i kameraet gir enestående bildekvalitet, og det økte ISO-området på 100–25 600 kan utvides opp til Hi4 (tilsvarende ISO 409 600), som er det meste i bransjen.

Med Nikons nye EXPEED 4-bildebehandlingsprosessor øker kameraets ytelse merkbart og gir langt bedre bildekvalitet og ISO-ytelse. Avansert lokal støyreduksjon, oppskarping av kanter og hvitbalansekontroll sørger for at D4S leverer fantastiske resultater også under dårlige lysforhold.

Seriehastigheten på 11 b/s forringes ikke av ISO-innstillinger eller valg av objektiv, og detaljene blir gjengitt skarpt og usedvanlig godt definert selv ved bruk av støyreduksjonsfilter.

I likhet med D4, er D4S konstruert for å opprettholde topp ytelse under de mest krevende forhold. Kameraet er beskyttet av et robust værbestandig kamerahus i metall. Endringer i utforming av knapper og kontroller gjør kameraet enklere å håndtere under fuktige forhold. D4S har nyprofilerte hvileflater for tommel og langfinger samt et jevnere grep.

Lar seg ikke stanse av noe

Alt du finner på D4S er konstruert med tanke på hastighet. I en verden hvor overføringshastighet har blitt like viktig som megapiksler og ISO-innstillinger, oppfyller D4S kravene på alle fronter. Antall bilder per sekund med følgefokus har økt fra 10 b/s til 11 b/s, og det gjør D4S til det raskeste digitale speilreflekskameraet med autofokus i Nikons historie. Når millisekunder teller, hjelper en lukkerforsinkelse på 42 ms slik at du kan ta bilder øyeblikkelig, mens en helt ny lukker- og speilmekanisme reduserer speilbevegelser og gir et stabilt søkerbilde med minimal mørkleggingstid når du fotograferer i høy hastighet.

Den beste AF blir enda bedre

D4S overtar den markedsledende nøyaktigheten og brukervennligheten til Nikons anerkjente 51-punkters AF-system og gjør den enda bedre. I tillegg til forbedret Lock-On, utvidet «lagre etter retning» og nye alternativer for AF-funksjonsbegrensninger, har D4S en splitter ny funksjon for AF-søkefeltgruppe. Funksjonen er utviklet for å tillate mye bedre kontroll over størrelsen på autofokusområdet. AF-søkefeltgruppe overvåker konstant fem ulike AF-søkefelt som kan flyttes på tvers av 51-punktrekken, avhengig av hvilke krav komposisjonen stiller. Ved fotografering i denne modusen kan du følge raskt bevegelige motiver med utrolig presisjon over lange avstander. Det gir en kraftig forbedret fokusering og isolering av bakgrunnen når du fotograferer motiver som er forholdsvis små og nær en bakgrunn med høy kontrast eller som er distraherende. På samme måte som D4, kan AF-systemet til D4S konfigureres i 9-punkts, 21-punkts og 51-punkts Dynamisk AF-område med en følsomhet ned til -2 EV (ISO 100, 20 °C).

Multiformat D-film utvikler seg

Når du skal filme under ulike forhold, tilbyr D4S film med profesjonell kvalitet i flere bildeformater og en rekke praktiske forbedringer slik at du får bedre kontroll over opptakene og enda bedre lydopptak. D-filmer kan nå tas opp med 50p/60p, og fotografen kan stille inn følsomhet og velge maksimal ISO i M-funksjon samt velge beskjæringsformater, kontrollere elektronisk styrt blenderåpning og justere lukkertid. I tillegg gir Nikon sin 3D-støyreduksjon mindre tilfeldig støy og støyflimmer når du filmer i høye følsomhetsområder.

På samme måte som D4, har D4S tre beskjæringsformater, FX, DX og innebygd beskjæring (ca. 2,7x) samt ukomprimert HDMI-utgang med full oppløsning til eksterne enheter. Du kan ta opp HD-filmer i full oppløsning i kameraet samtidig med en ekstern opptaker via HDMI. Lydopptak er forbedret takket være flere muligheter for lydkontroll, inkludert muligheten til å velge lydfrekvensområde (bredt/stemme), og å redusere vindstøy ved opptak med den innebygde mikrofonen.

KJØP HER

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s