Fotosafari med Pål Hermansen

fotosafari_2
Bli med Pål Hermansen på fotosafari i Masai Mara i oktober 2014 – den beste tida for å oppleve den store dyrevandringen.

fotosafari_1 fotosafari_3

Her er 1.5 millioner gnuer, antiloper og sebraer på vandring, tett fulgt av løver, hyener og leoparder.
I tillegg kan de tilby deg en helt unik sjanse til å arbeide fotografisk med dokumentarbilder og portretter av de stolte maasaiene!

De lover deg en mer storslagen og magisk opplevelse enn du noen gang har sett for deg!
La oss slå det fast med en gang, du vil bli tatt med på en fotosafari som er så eksklusiv og spesiell at du vil tro du har drømt når du er vel hjemme – men da er det bare å knipe seg i armen; for foran deg ligger et knippe bilder av den mest fantastiske dyremigrasjonen i verden i dag, gnu og løver kombinert med fargerike maasaier på en bølgende savanne – i en komposisjon som kanskje vil overraske både venner, familie og deg selv !

De legger vekt på at denne turen skal bli en fotosafari hvor alt blir lagt til rette for at dyreopplevelsen og fotomulighetene blir optimale. – også for deg som har strenge krav. Du får samme mulighet som de erfarne fotografene i felt, og vi garanterer at opplevelsen blir like sterk enten du er profesjonell eller nybegynner. Mellom morgensafarien og kveldssafarien og rundt leirbålet på kvelden vil Pål Hermansen være tilgjengelig for personlig oppfølging og rådgivning om alt fra Photoshop, Lightroom, til tekniske og kunstneriske spørsmål. Et stående tilbud om utvikling som du benytter etter eget hode og eget behov. Noen dager vil vi også tilby muligheter for portrett- og reportasjefotografering blant maasaiene.

De har med to fotografer med forskjellige innfallsvinkler: Pål Hermansen, som regnes som en av verdens 10 mest nyskapende naturfotografer og Ole Bernt Frøshaug, som er svært godt kjent i området og har mange års bakgrunn som dokumentarfotograf og filmskaper.

To see or not to see
Å fotografere handler om å se, om å observere, om å sortere inntrykk. I dag er fotografi en teknisk sett enkel affære. Det fins en rekke fotokurs som lærer deg å håndtere utstyret og få teknisk bra bilder. Men hvis du ønsker å ta bilder som ikke bare er av interesse for deg og dine nærmeste, så er det en minst like vanskelig oppgave som tidligere. Det er en selvutviklingsprosess som krever at du går dypere i deg selv og blir bevisst på å observere og tolke verden omkring deg. Hver eneste dag får du mulighet til å praktisere og oppleve, mellom foto-safariene kan du få feedback på bildene dine, hvis du ønsker.

De søker å være i det praktfulle savannelandskapet i det fineste lyset, dvs. tidlig morgen og når sola renner. Midt på dagen vil vi legge til rette for samtaler og råd. Erfaring fra tidligere foto-safarier viser at de fleste deltakerne får en forbløffende framgang i løpet av noen intensive dager hvor alt dreier seg om bilder.

Når du legger dine bilder fram vil du få tilbakemelding knyttet til ulike fotografiske sjangre; landskapsfotografi, dokumentarfotografi, portrettfotografi og naturfotografi, samt klassisk modernistisk og mer postmoderne kunstfotografi. Du kan også bringe med deg og få tilbakemelding på bilder du har tatt tidligere.

Du vil selvfølgelig få de raske og enkle tipsene for å forbedre bildene dine, om bildekomposisjon, fargebruk med mer, men det viktigste er rett og slett å gi deg en visuell bevissthet om hva det vil si å fotografere, lære deg å se og definere hva du søker. Dessuten; du må vite hva som er et bra bilde! Det er nemlig ikke så enkelt å bedømme som du tror. Foto-safariene passer for både nybegynnere og mer erfarne fotografer. Du må ha med eget kamera og PC/Mac med enkel bildebehandlingsprogramvare. Vi gir deg mulighet for konkrete diskusjoner relatert til de bildene du tar fra dag til dag.

Basecamp, blant verdens beste safaricamper
Dere  møtes på savannen i Kenya – også kalt verdens 7. underverk. Vi bor på Basecamp Masai Mara og Basecamp Eagle View, to eksklusive safaricamper som har fått stor anerkjennelse og oppmerksomhet for sitt engasjement innen ansvarlig turisme.

National Geographic har utnevnt Basecamp til en av de 10 beste savanneopplevelsene i verden. I Kenya er Basecamp Masai Mara “Gold Eco-rated” som landets beste økologiske hotell, noe Barack Obama tok med i vurderingen da han og familien valgte nettopp dette stedet for sin safariopplevelse i Kenya.

Basecamp har ikke bare klassiske åpne safarijeeper, men har også spesialisert seg på walking safari med kunnskapsrike maasai guider. I 2011 åpnet Basecamp sammen med 500 maasai-jordeiere et eget eksklusivt viltområde – Mara Naboisho Conservancy. Her vil deltagerne på fotokurset få eksklusiv rett til å bevege seg, uten køer av andre safaribiler – i et område med sannsynligvis den største løvetettheten i verden.

Maasaiene har en lang tradisjonell kunnskap om planter, trær og dyr. De bor og lever med sine kuer og sauer omgitt av hyener, løver og elefanter. Både på jeepsafari og walking safari får vi glede av deres kultur og innsikt – det gjør foto-opplevelsen enda rikere.

Basecamp Masai Mara ligger ved bredden av Talek-elva som danner grensa til naturreservatet Masai Mara. Dyretettheten er større enn noe annet sted i Afrika og det åpne landskapet gir unike muligheter for å oppleve den store dyremigrasjonen, løver på jakt, en gepard på spranget eller en giraff-flokk i solnedgangen. Fuglelivet på savannen i

Kenya er fascinerende rikt, bare fra din private terrasse i safaricampen har vi registrert over 250 forskjellige arter.
Basecamp er opptatt av å bevare Øst-Afrikas rike biologiske mangfold og har derfor et tett samarbeid med lokalbefolkningen både når det gjelder helse, treplanting, utdanning og tilgang til rent vann. Begge ”campene” du skal bo på er selvfølgelig drevet på solenergi, og en tur på campområdet vil gi deg innsikt i mange spennende økologiske løsninger.

Du får også muligheten til å besøke vårt eget Fairtrade- verksted for tradisjonell smykkedesign, drevet i samarbeid med 120 maasai-kvinner.

Unike fotomuligheter
På grunn av Basecamps sterke stilling i lokalsamfunnet, kan vi som eneste safariaktør også fokusere fotografisk på menneskene som har sitt liv og virke på savannen. Vi vil derfor gi deg en unik mulighet til å fotografere maasaier i deres daglige virke. Etter ønske kan vi også sette opp et enkelt dagslysstudio for portrettfotografering.
Tenk deg tanken på å sveve lydløst over bølgende dyreflokker akkurat i det naturen våkner, ildkulen løftes over horisonten og den egner lange skygger foran seg. Ingen dyr blir redde, og du kan følge dem i ro og fred i søkeren. Dette er ingen illusjon, men en reell opplevelse du får når du henger trygt i en varmluftballong over himmelhvelvingen. Vi inviterer deg til en slik uforglemmelig morgen med ballongflyging (kjøpes separat)!

Hvis du synes at turen blir i korteste laget, tilbyr vi deg en mulighet for å forlenge den i noen dager. Vi anbefaler sterkt en slik forlengelse, for at du skal kunne fordøye inntrykk og perfeksjonere det fotografiske utbyttet. Erfaringsmessig velger flertallet av deltakerne å bli igjen etter at hovedturen er over.

Sleng kameraet over skulderen og bli med på et eventyr!

Basecamp Masai Mara + Basecamp Eagle View
12 romslige safari telt under gresstak med stor egen terrasse. Det gjør Basecamp privat og eksklusivt og våre ansatte maasaier får anledning til å gi deg en helt personlig service. En rykende espresso før soloppgang, en treretters middag i restauranten, en ”sundowner” i utkikkstårnet mens du ser giraffene vandre i siluett mot solnedgangen? Og kanskje en nightcap ved leirbålet under en praktfull stjernehimmel. Stedets sjarm er den spesielle atmosfæren, en uformell kontakt med en fargerik kultur samt følelsen av å bo i ett med naturen, men allikevel meget komfortabelt. Gjennomgående økologiske løsninger, soloppvarmet dusj og når natten senker seg er du omgitt av ”ville” lukter, dype løvebrøl, hyenelatter og kanskje bavianenes intense snatring.

Eagle View, det andre hotellet du skal besøke, ligger 45 min unna, i hjertet av Mara Naboisho, et eksklusivt privat naturreservat, Når du har fotografert ”The Big Five” fra våre klassiske åpne safari jeeper må du prøve det vi er mest kjent for – walking safari . Det å oppleve naturen og de ville dyrene til fots med maasaier som formidler gammel tradisjonell kunnskap er en ekte ”Out of Africa” experience – magisk.

Fotografen – en av verdens 10 beste

pal_hermansen

Pål Hermansen er en av Norges mest profilerte naturfotografer, samtidig som han kanskje også er den som tydeligst sprenger det tradisjonelle naturfotografiets rammer. I 2013 ble han presentert i en portfoliobok fra BBC/Natural History Museum som presenterer verdens 10 beste fotografer. Pål Hermansen er her i selskap med Frans Lanting, Jim Brandenburg, David Doubilet, Anup Shah m.fl.

Pål har totalt utgitt 25 bøker (tekst og bilder). Han er i dag knyttet til flere store bildebyråer, bl.a. Getty Images, Nature Picture Library, Steve Bloom agency og NTB/Scanpix. Bildene hans har blitt publisert i verdens ledende aviser og magasiner som National Geographic Magazine, GEO, New York Times, The Guardian etc. Pål Hermansen har hatt en rekke separatutstillinger og bidratt til fotogallerier over hele verden. Han har en 2.-premie fra World Press Photo, 2 førstepriser i verdens største fotokonkurranse om natur, BBC Wildlife Photographer of the Year, han har vunnet den Europeiske Naturfotojournalistprisen i Tyskland og har i 2014 blitt «all over-vinner» i den største europeiske naturfotokonkurransen, Glanzlichter. Det er få naturfotografer i verden som har mottatt flere utmerkelser og fått mer oppmerksomhet innen sitt felt. Pål har i tillegg en tre års utdannelse fra Robert Meyer College of Art.

Filosofi:
“The vastness and eternity of the landscape and the power of all living creatures are the basal inspiring elements of my life”

 

Vert, kjentmann og Basecamp-gründer

ole_bernt_fosholm

Ole Bernt Frøshaug har bakgrunn som samfunnsviter, fotojournalist og filmskaper. Han har laget dokumentar filmer for TV2, NRK og BBC med fokus på politikk, miljø og kultur. Filmen ”Hvitt lerret svart hyene” fra Masai Mara vant i 2005 Prix Essai på Unescos store kunstfilmfestival i Paris – som årets mest nyskapende kunstfilm. Ole Bull – Himmelstormeren gikk på norske kinoer i 2007 og høstet flere internasjonale priser. Ole Bernt bodde i Kenya på 90 tallet, ble kjent med maasaiene og var med på å starte Basecamp Explorer i 1997. Basecamp ønsker å være en ledende aktør og et ”showcase” innen ansvarlig turisme – ”leave a positive footprint” er selskapets grunnide. Han stiller på fotokurset i Kenya som vert – sammen med savannens beste maasai guider.

“The Africa of the animals is a sort of Dream Kingdom, I had a most intense sentiment of returning to the land of my youth, a recognition of the immemorially known. Africa has the stillness of the eternal beginning.” (Carl Jung, 1925)

fotosafari_5

fotosafari_4

Fotokurs under den store dyrevandringen i Masai Mara, 7.-13. oktober 2014
Pris per person NOK 26700,- i delt dobbeltrom
• Påmelding innen 7. august 2014
• 7-dager/6-netter
• Utreise: 6. oktober på ettermiddagen/Retur: 13. oktober på kvelden fra Nairobi,
• Minimum 10 personer
• Prisen inkluderer fotokurs, 6 netter i delt dobbeltrom, fullpensjon, alle fotosafarier, walking safari, transfer fra flyplass i Nairobi og Masai Mara, fly t/r Nairobi-Masai Mara. Prisen inkluderer i år også Park Fees, som er en obligatorisk avgift til parkmyndighetene (USD 116 per person per dag).
• Prisen inkluderer ikke: internasjonalt fly t/r Nairobi, evt. ekstra overnatting i Nairobi, drikke og tips.
• Tillegg for enkeltrom USD 240
• Tillegg for ekstra døgn på Dorobo Bushcamp, USD 210.- i delt dobbeltrom, på Eagle View 330$
• For booking kontakt Basecamp Explorer Kenya, e-mail: bernice@basecampexplorer.com eller olebernt@basecampfoundation.org
• For info vedr. kurset kontakt: Ole Bernt Frøshaug tlf. + 47 41420464 eller +254701630361
• Vi anbefaler deg å ta nattfly fra Skandinavia 6 oktober, slik at du lander i Nairobi 7 oktober om morgenen. Bestill retur fra Nairobi 13 oktober på kvelden. Vi tar vare på deg fra du lander til du reiser.
• Vil du utvide oppholdet i Masai Mara en natt eller flere, og praktisere dine nye kunnskaper gir vi deg et gunstig tilbud:
Foto–ekstrem: Pål Hermansen og Ole Bernt Frøshaug blir igjen på savannen i 4 netter når foto-safarien er slutt. Da fortsetter vi å dyrke eventyret og gleden ved å fotografere. Vi anbefaler at du slår følge.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s