Tommy Normann i New York

I prosessen med planlegging av siste opptaksrunde på dokumentaren «Forventninger» som skulle filmes i New York fikk jeg utfordringen med å pakke jeg kamerutstyret.

Opptakene skulle skje i New York der kunstneren Kenneth Blom hadde utstilling. Intervjuer,gatebilder,Vernisage og tett på situasjoner av kunstneren skulle gjøres.
Valget vedr. hva slags kamerautstyr jeg skulle ta med ble avgjørende. I planen hadde jeg tenkt å pakke med mitt Sony F3 uttyr med Atomos Blade recorder.
Dette først og fremst fordi jeg ville ha et kamera med både xlr innganger til lyd og muligheten til å gjøre opptakene direkte i prores 422 via recorderen.
Utfordringen ville være str. og vekt samt utfordringen med å gjøre opptak i situasjoner hvor et fysisk stort kamera ville gjort filming umulig.

Etter en samtale med Linus hos Interfoto dukket det opp et interessant alternativ. Canon XA25 hadde hdsi/hdmi utganger så her kunne jeg bruke Atomos Blade recorderen
min.(Alternativt Atomos ninja på xa 20 med kun hdmi utgang) Internt leverer kamera AVCHD og MP4 filer i forskjellig oppløsning.Det har to kortplasser
og derfor mulighet til å ta opp begge formater samtidig.

I tilegg kommer XA 20/25 med avtakbart håndtak med 2 xlr innganger) Perfekt når jeg ønsket å gjøre kamera så lite som mulig for opptak på gaten i taxi,museum
etc…New York byr på utfordringer. En annen mulighet som kamera har er opptak i slowmotion 50p/60p i full HD 1820×1280 i formatet mp4 24 mbs.
Dette fungerer som en drøm,kamera gjør opptak i ferdig mp4 filer som er bare å dra rett inn i redigering. Dette skulle Canon ha gitt flere av kameraene sine,spesielt C100,C300. En annen fordel er stabiliseringen i objektiv og kamera sammen med autofokus som gjør håndholdte opptak enklere i trange situasjoner og «run&gun» situasjoner.
Gleden av å reise lettest mulig når man er ute og gjør «one man band» oppdrag er helt avgjørende og gjør at man filmer oftere og mer.
Kenneth Blom at Mccoy Gallery
Det meste er filmet med xa 25 med untak av Jason Mccoy introduserer scenen,timlaps over Central Park og barscenen.

Forventninger teaser

 

 

Canon XA 25 New York Scenes

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s