Olympus Vesterålen Juni 2014

Jeg hadde gleden å være med Olympus til Vesterålen tidligere denne sommeren. Spennende lysforhold, vær og vind, fantastisk natur og imøtekommende mennesker gjør Vesterålen til en perfekt lokasjon å få sine første erfaringer med Olympus sine systemkameraer.

olympusOM-D E-M1, M. ZUIKO DIGITAL 17mm f/1.8, Iso 320, 1/500, f/7.1

Vel fremme fikk jeg tildelt et Olympus OM-D E-M1 kamerahus og et godt utvalg av optikk. Jeg la min elsk på M. ZUIKO DIGITAL ED f/2.8 og dette objektivet ble min favoritt på resten av turen. Dette omtales som proffmodellen av zoomobjektivene til OM-D og PEN serien. Med en fast blenderåpning på 2.8, samt støv- og sprutsikker konstruksjon gjør dette objektivet til en allrounder som fungerer til det aller meste. Micro four thirds sensoren til OM-D E-M1 og M10 leverer eksemplarisk kvalitet på både dynamisk omfang og iso-støy, og kan måle seg med hva som helst av APS-C sensorer som er på markedet i dag. Olympus har tatt i bruk mye av teknologien de bruker på medisinsk utstyr når de satt seg ned for å konstruere ny sensor for OM-D systemet.

olympus1OM-D E-M10, M. ZUIKO DIGITAL ED 14-40 f/2.8, Iso 640, 1/250, f/5
Midnattssolen trenger seg gjennom skydekket. Micro four thirds sensoren gir godt dynamisk omfang og henter fint inn informasjon i høylys og skyggepartier.

olympus.2jpgOM-D E-M10, M. ZUIKO DIGITAL ED 14-40 f/2.8, Iso 200, 1/1250, f/2.8
Delikat bakgrunnsuskarphet og god kontroll på dybdeskarphet med proffzoomen til Olympus.

Vi hadde med oss fire drevne fotografer med vidt forskjellige fagfelt. Dag Spant, Morten Hvaal, Trond Lindholm og Svein Utigard delte villig erfaringer og tips. Meget interessant å høre hvordan reklamefotograf Spant jobbet med street photography, i tillegg til at han ikke er fremmed for å ta det samme utstyret inn i studio der han jobber innenfor helt andre rammer. Reportasjefotografen Hvaals beretninger ga inntrykk og poengterte hvorfor også han har valgt Olympus som arbeidsverktøy. I slike situasjoner gjelder det å ha et reliabelt utstyr som takler fukt, støv og hardhendt bruk. I tillegg som han ønsker å ha et kompakt og lett kamerasystem som ikke trekker særlig oppmerksomhet.

olympus3OM-D E-M1, ZUIKO DIGITAL ED 7‑14mm f/4, Iso 320, 1/640, f/9
Morten Hvaal fotograferer Annika fra Olympus i maritime omgivelser. Sand og saltvann er ingen hindring.

Gjennom hele turen ble kameraene vi hadde fått låne utsatt for harde påkjenninger. Den beste måten å teste fotoutstyr på er å bruke det 24 timer i døgnet over en periode med ulike aktiviteter.

Undertegnede fikk nesten hjertet i halsen første dagen da jeg ble vitne til at Morten Hval tømte en halv liter med Imsdal kildevann over kameraet for å rense det for saltvannsrester. Olympus har tatt steget litt lenger en konkurrentene når de kaller kamerautstyret for sprutsikkert, kamerautstyret var flere ganger under vannoverflaten denne turen uten at det hadde noe å si på funksjonaliteten.

olympus4OM-D E-M1, M. ZUIKO DIGITAL ED 14-40 f/2.8, Iso 320, 1/200, f/11
Fotosafari med ribb. Objektivet takler motlys på en veldig god måte, når det kommer til værbestandighet sier vel bildet sitt.

Vi ble demonstrert en meget interessant funksjon som til nå bare finnes i OM-D E-M10. Denne finner du i menyen kalt «Live Composite». Her kan du ta ubegrenset mengde bilder som legger seg over hverandre hvis mer lys blir tilført. Med Live Time funksjonen kan man følge med på forandringene til man får ønsket resultat. Tenk hvilken muligheteter man får ved blandt annet nattfotografering, produktbilder eller light painting.

Vi har nå fått Olympus inn i vårt sortiment og demoprodukter står plassert på egen avdeling. Kom gjerne innom og få demonstrert produktene av en av våre medarbeidere.

olympus5OM-D E-M1, M. ZUIKO DIGITAL ED 14-40 f/2.8, Iso 800, 1/500, f/8
Tidlig morgen, eventuelt sen kveld.

Blogghilsen fra Christopher Næss, Interfoto

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s