Filmen er tilbake! Leica relanserer analog M

Leica (Leitz) var den første kameraprodusenten som satset fullt på den tids småbildeformat (1925). Kinofilmen ble satt i kassetter og 135mm formatet med hele 36 bilder endret selve fotograferingen. De store Speedgraphic kameraene og Rolleiflexene ble fort utkonkurrert av det heldige og lille Leica M kameraet. Det første rammesøkerkameraet kom i 1954 og Leica M3 ble kameraet som japanerne kopierte i stor stil. Likevel holdt Leica stand mot kopistene og var et preferert kamera selv lenge etter at Canon og Nikon lanserte sine speilrefleksmodeller.

Fremveksten av digitale løsninger rundt tusenårsskiftet ble en nedtur for de klassiske Leica kameraene. I mange år slet den tyske produsenten med å henge med på digital-racet, men håpet ble tent da Leica M8 kom på markedet i 2006.

De siste årene har M kameraene fått nye tilhengere, og Leica har vokst i alle markeder og har enn solid økonomi. I forbindelse med 100 års jubileet tidligere i år åpnet selskapet en ny fabrikk og de aller fleste produktene kan nå smykke seg med » made in Germany»

Inflasjonen av digitale kameraer har de siste år skapt en retrobeveglse mot analog film. Intefotos bruktavdeling blir tømt for analoge kameraer like fort som de blir lagt ut. Filmen krever mer, men det organiske og kjemiske ved film attraherer stadig flere «liebhabere». På Skøyen selges det mer film enn noensinne.

leica_analog

Det er således med glede at vi snart kan levere nye Leica M-A (analog) med frentrekksarm. Den har vært savnet lenge..
Det er selvsagt noe merkverdig at man relanserer utdatert teknologi, men det sa noen også når vinylplatene kom tilbake i platebutikkene.
Uansett er det logisk at det nettopp er Leica som gjør dette, fordi Leica tør og kan gjøre sine egne produkter uavhengig av mainstream.

Interfoto – som har Norges største Leicashop vil bli første M-A forhandler i Norge. Vi har allerede bestilt et betydelig antall Leica M-A og du kan sette deg på vår liste nå for første mulige levering. Og når du omsider kan pakke ut din analoge M vil selvsagt den klassiske filmen Tri-x bli den første filmen du setter inn i kameraet.

Egil, Photokina- Køln, 17. September 2014

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s