Hans Feurer på Qvale Galleri

Vår gode venn Morten Qvale, eier av Qvale Galleri åpner ny utstilling 22 januar. Hans Feurer: Fashion without a Label

Pirelli-kalenderen, 1974 ”Dette innflytelsesrike bildet har vært til stor inspirasjon for moderne motefotografer.” – Morten Qvale

 

Qvale Galleri er stolte over å presentere Hans Feurers første salgsutstilling i Norge. Utstillingen består av 23 fotografier fra høydepunkter i Feurers lange og suksessfulle karriere, som har vart i nesten 50 år. Det vil vises et bredt utvalg av arbeider; blant annet ikoniske bilder fra den velkjente Pirelli-kalenderen i 1974, samt et utvalg av sjeldne vintage-fotografier fra 1970-tallet.

 

Feurer ble født i Sveits i 1939. Etter å ha studert ved kunstakademiet i Zürich, jobbet han blant annet som grafisk designer og illustratør i storbyer som London og Paris. I 1967 bestemte han seg imidlertid for å følge drømmen og satse på en karriere som fotograf. Dette skjedde under en reise på det afrikanske kontinentet; en to år lang reise som formet og utviklet ham på mange vis, og inspirasjonen fra turen kan også sies å gjenspeiles i bildene hans. Hans kjærlighet til naturen, hans levende gjengivelse av farger og hans presise følsomhet for lys og skygge er elementer som forener hans fotografier. Hans Feurer er en sentral skikkelse i motefotografiets verden. Han har etablert seg som en innflytelsesrik og viktig figur blant fotografer, som har latt seg inspirere av Feurer siden han begynte å fotografere på slutten av 1960-tallet.

 

Feurer vil være tilstede under åpningen av utstillingen 22. januar, kl 18:00. Utstillingen står til 15. mars.

Hans Feurer

Qvale Galleri: Vibes gate 10, 0356 Oslo | E-mail: post@qvalegalleri.no
Phone: (+47) 924 99 226 / 934 26 205 | Web: http://www.qvalegalleri.no

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s