En ny klasse digitale speilreflekskameraer i fullformat med skyhøy oppløsning

Canon utvider EOS-systemet med lanseringen av EOS 5DS og EOS 5DS R – en ny klasse digitale speilreflekskameraer i fullformat med skyhøy oppløsning.

 

Ryktene har lenge gått om et nytt Canonkamera som skulle matche Nikon D810 og flere har ment at nå må Canon komme med en ny 5D. Nå blir alt innfridd i EOS5DS i 2 versjoner der R utgaven kommer med kansellerende lowpassfilter

Hvor høy oppløsning kan man lage på en 35mm sensor har det vært mange meninger om men Canons sprenger alle forventninger med sin forbløffende 50.6MP CMOS-sensor. Så langt har dette vært mellomformatkameraenes store fortrinn, og Interfoto som representerer Hasselblad, Leaf og Leica S har lang fartstid med sensorer i denne ligaen.

 

Selv om Canon ser ut til å sprenge grensene for hva en 35mm fullformatsensor kan klare lover de uovertruffen kvalitet og sikter seg inn på et enda bredere marked der særlig profesjonelle innen portrett, fashion/beauty, arkitektur og natur utpeker seg. En del hobbyfotografer vil naturlig nok ønske seg et slikt kamera som etter alt å dømme ikke vil koste veldig mye i forhold til de imponerende spesifikasjonene.
Samme med de nye speilreflekskameraer, introduserer Canon også EF 11-24mm f / 4L USM, verdens videste rettegnende zoomobjektiv i følge Canon. Objektivet er perfekt for arkitektur og landskap, har tre asfæriske linselementer inkludert et bakre linseelement som maksimerer bildekvaliteten og minimaliserer fortegning. Vi regner med at Canon vil publisere hvilke objektiver som allerede fungerer brukbart med den nye sensoren i det kravene til optikken er ekstrem. Ryktene sier at det er rundt 5 objektiver i tillegg til den nye zoomen som klarer dette.
Iso området er ISO 100-6400 som kan utvides til 50-12800. I tillegg har kamerat tre nye innebygde cropvalg i heholdsvis: -1,3x, 1,6x og 1: 1., som er synlige i søkeren. En crop på 1,6 gir eksempelvis hele på 19 MP.
EOS 5DS og EOS 5DS R har to kraftige DIGIC 6 (dual) prosessorer som både er betyr raks prosessering selv på maks oppløsning og gir opp til 5 bilder per sekund.
Av andre ting har kameraene et avansert 61-punkts AF-system, med 41 krysspunkter, med velkjent kontinuerlig fokus på motiver i bevegelse. EOS Intelligent Tracking og Recognition AF (ITR) betyr at fokus følger ansikter og fargereferanser i motivet.
For å redusere uskarphet, bruker Canons såkalt Mirror Vibration Control System som kontrollerer kameraenes speilbevegelse for å unngå plutselige stopp og reduserer utløserlyd. I tillegg EOS 5DS og EOS 5DS R 150k pikslers RGB + IR lysmålingssensor med Flicker Detection sikrer bilder kan tas med konsistent og nøyaktig eksponering under varierende belysningsscenarier, inkludert fluorescerende.
En rekke nye valgmuligheter er inkludert i de nye kameraene. Den nye sensoren gjør det mulig å spekke kameraet med smarte muligheter, blant annet justering av skarphet i selve kameraet. Multieksponering, timelaps, og utvidete HDR funksjoner er videreutviklet.

 

 


 

Ny standard for digitale fullformatkameraer

EOS 5DS og EOS 5DS R setter ny standard for fullformatkameraer, og kombinerer rask, intuitiv DSLR-betjening med en nyutviklet CMOS-sensor på 50,6 megapiksler. Dette gir deg fleksibiliteten til å fotografere en rekke ulike scener og motiver, og passer utmerket til storformatmedier som reklametavler og magasinforsider der hver eneste piksel teller. Sensorens avanserte arkitektur gir ISO-følsomhet fra ISO100 – 6400, som kan utvides til 50 –12 800, og sikrer bilder i høy kvalitet med lite støy, presise farger og stort dynamisk omfang. Kameraets oppløsning gir også ekstra fleksibilitet i form av tre opptaksprogrammer med beskjæringsfaktor på 1,3x, 1,6x og 1:1. De vises i søkeren og gir suverene resultater med stillbilder på 19 megapiksler, selv med en beskjæringsfaktor på 1,6x.

EOS 5DS og EOS 5DS R er bygget for å takle selv de mest krevende opptak og er utstyrt med to DIGIC 6-prosessorer som gir den raske ytelsen og responsen som må til for å få førsteklasses bilder med eksepsjonell fargegjengivelse. Begge prosessorene er konstruert for å håndtere de enorme bildedatamengdene fra sensorens 50,6 megapiksler på en effektiv måte, samtidig som de reduserer bildestøy og gir deg mulighet til å ta fem bilder i sekundet.

Eksepsjonell automatikk
EOS 5DS og EOS 5DS R er ustyrt med et avansert AF-system med 61 AF-punkter, der 41 av punktene er av krysstypen. Det gir imponerende bildeskarphet og presisjon i hele bildefeltet – perfekt for å sikre at hver eneste detalj i et landskapsbilde eller motebilde er i fokus. Begge kameraene bruker EOS’ iTR AF-teknologi (Intelligent Tracking and Recognition) til å spore både ansikter og farge, og de opprettholder enkelt fokus på motiver i bevegelse. For å eliminere uskarphet har Canon et system for speilvibrasjonskontroll med kammer som løfter og senker speilet i kameraet på en meget kontrollert måte, slik at bråstopp unngås og lyden dempes.
I tillegg har EOS 5DS og EOS 5DS R en 150 000-pikslers RGB+IR-målesensor med flimmerregistrering, som sikrer at bildene tas med konsekvent og presis eksponering under varierende lysforhold, inkludert lysstoffrør.

Fantastisk detaljnivå og ubegrenset kreativitet
EOS 5DS og EOS 5DS R gir deg enestående bildekvalitet like for hånden med en rekke tilpassbare programmer og innstillinger som sikrer strålende resultater hver eneste gang. Den nye bildestilen Fine Detail, maksimerer detaljnivået som kan oppnås med sensoren, noe som gir avansert skarphetsjustering uten behov for redigeringsprogram.
Populære kreative programmer, som Multieksponering og HDR, gir kreative muligheter direkte i kameraet, mens en innebygd tidtaker lar deg ta bilder over tid som kan settes sammen til imponerende tidsforløpfilmer, uten at du må sitte lenket til kameraet eller skaffe deg avansert programvare og massevis av utstyr.

Førsteklasses proffkonstruksjon og funksjoner som kan tilpasses

EOS 5DS og EOS 5DS R er konstruert for rask betjening i alle slags opptaksforhold. Søkeren har 100 prosent dekning og et lag med elektronisk informasjon som gjør det enkelt å komponere bilder og tilpasse dem etter dine preferanser. Den store Clear View II LCD-skjermen på 8,11 cm (3,2″) med antirefleksstruktur minimerer refleksjon og gjenskinn når du ser gjennom bildene. Skjermen fungerer også som et visuelt og lett tilgjengelig instrumentbord for de mest brukte innstillingene. Kameraets nye Custom Quick Control-skjerm gjør det også enkelt å tilpasse ikontypen, størrelsen og plasseringen for ikonene til brukeren eller opptakssituasjonen.
Begge kameraene har Canons ikoniske design-DNA – en meget solid konstruksjon fremstilt i magnesiumlegering av høy kvalitet som gir et værbestandig kamerahus – et ideelt valg for landskapsfotografer som jakter på det perfekte bildet, uavhengig av vær.

EOS 5DS R: Konstruert for det ultimate innen bildekvalitet på speilreflekskameraer

Når kun absolutt høyeste detaljnivå er godt nok, har EOS 5DS R kansellerende lavpassfilter som sikrer skarpest mulig resultat. Dette er en god løsning for alle som tar landskapsbilder, der mønstrene er organiske. Da sørger kameraets kansellerende lavpassfilter for at du får det høye detaljnivået som kreves for å forvandle et godt bilde til et eksepsjonelt bilde.

EOS 5DS – nøkkelfunksjoner:

• 50,6-megapikslers CMOS-sensor med to DIGIC 6-prosessorer
• 150 000-pikslers RGB+IR-målesensor
• Opptil 5 bilder i sekundet
• 61-punkters AF
• Beskåret opptak

EOS 5DS R har også:

• Kansellerende lavpassfilter

EOS 5DS og EOS 5DS R er kompatible med Canons omfattende utvalg av EF-objektiver som rommer hele 71 modeller[2].

I dag presenterer Canon også et rettegnende zoomobjektiv med markedets største vidvinkel1 – EF 11-24mm f/4L USM.
Det nye objektivet åpner for en ny verden av kreative muligheter, takket være den store brennvidden på 11–24 mm, noe som gjør EF 11-24mm f/4L USM til et utmerket valg for landskaps- og arkitekturfotografer. Objektivet har nyutviklet optisk konstruksjon med tre asfæriske linseelementer, inkludert et slipt asfærisk element, som maksimerer bildekvaliteten og gir minimalt med forvrengning, mens objektivhuset er solid og robust nok til å brukes i ekstreme værforhold.

EF 11-24mm f/4L USM – nøkkelfunksjoner:

• Utforsk landskapsfotografering med ultravidvinkel
• Rettegnende zoomobjektiv med markedets største vidvinkel1
• Minimal forvrengning – velegnet til arkitektur- og interiørfotografering
• Avanserte linsebelegg beskytter mot gjenskinn og skygger
• Rask og tilnærmet stille AF med full manuell overstyring
• Kan brukes i krevende værforhold

Tilgjengelighet:

EOS 5DS R har salgsstart i juni og anbefalt utsalgspris inkl mva er 36.999,-
EOS 5DS har salgsstart i juni og anbefalt utsalgspris inkl mva er 34.999,-
EF 11-24mm 2.8L USM har salgsstart i mars og anbefalt utsalgspris inkl mva er 29.999,-

[1]Per 6. februar 2015
[2] Inkludert fastobjektiver og zoomobjektiver i Cine-serien

 

 

Teknologiske forklaringer på EOS 5DS og EOS 5DS R

System for speilvibrasjonskontroll

EOS 5DS og EOS 5DS R er utstyrt med et nytt system for speilvibrasjonskontroll som reduserer vibrasjoner forårsaket av bevegelser inne i kameraet. Dette er vibrasjoner som ellers kan føre til redusert skarphet og oppløsning. Systemet har kammer som løfter og senker speilet i kameraet på en meget kontrollert måte, slik at bråstopp unngås og lyden dempes.

 

Fullformatsensor på 50,6 megapiksler

EOS 5DS og EOS 5DS R har CMOS-sensor på 50,6 megapiksler som tar opp et eksepsjonelt høyt detaljnivå, noe som igjen betyr at bildene kan skrives ut i ekstraordinære formater uten at kvaliteten forringes. Bildene tåler også solid beskjæring uten at det går på bekostning av kvaliteten, med opptaksprogrammer med beskjæringsfaktor på 1,3x og 1,6x som gir filer på henholdsvis 30,5 og 19,5 megapiksler.

 

Bildestilen Fine Detail

Canon har også utviklet en Fine Detail-bildestil for å få mest mulig ut av mengden detaljer som fanges opp med sensorens høye oppløsning. Bildestilen gir deg også kontroll over de tre parameterne for oppskarping som brukes på JPEG-filer, slik at du kan levere bilder i høy kvalitet direkte fra kameraet.

 

Kansellerende lavpassfilter

(kun EOS 5DS R) Tradisjonelle digitale speilreflekskameraer har et lavpassfilter foran sensoren for å hindre digitale artefakter som moaréeffekt og falske farger. Denne typen filter gjør bildet litt mindre skarpt, og på EOS 5DS R er det mulig å kansellere effekten av lavpassfilteret for å få skarpest mulig resultat.

 

 

Hotline oppdatering på din 5DS/5DR bestilling.
– send mail til interfoto@interfoto.no

 

Det er fortsatt usikkert når de nye Canonkameraene kan leveres. Indikasjonene varierer fra mars til juni.

Sett deg på en bestilling så snart du kan slik at du kommer forrest i køen. I mellomtiden kan du gjerne benytte deg av vår gratis TILSTANDSRAPPORT for ditt nåværende kamera.

 

Når du er registrert på listen vil du ligge på vår HOTLINE ved å få umiddelbare oppdateringer om status for leveranse – synkront med informasjoner vi får fra Canon.

 

Du kan velge om du vil ha dette på e-mail, SMS eller telefon.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s