Profoto flytter igjen grenser for location fotografering

den

Siden Profoto B1 Off-Camera Flash ble lansert i 2013, har den tatt bransjen med storm. Ved å kombinere bærbarhet og enkelhet i bruk med en blits som leverer profesjonelle monolight-resultater, anser mange at B1 var en blitslamperevolusjon.

Nå går Profoto videre og lanserer et nytt system for kompakte off-camera blitser og Light Shaping Tools, og alt er utviklet for rask og enkel location-fotografering.

 

Den mest oppsiktsvekkende nyheten i Off-Camera Flash-systemet er den nye Profoto B2. B2 er et lettere og mer portabelt motstykke til B1. B2 består av en batteripakke og et blitshode. Batteripakken kan festes på skulderen eller hoften, mens hodet er lite og lett nok til å monteres på en monopod eller en brakett på kameraet. Dette gir fotografen mulighet til å være i bevegelse sammen med lyset. Hvis dette ikke er nødvendig, kan både batteri og hode settes på stativ, og B2 kan styres trådløst fra kameraet. Dette gjør B2 til verdens første off-camera blits som kan brukes både på og av kameraet.

 

Profoto B2 har alle fordelene som gjorde B1 til en enestående suksess. Den har TTL, den har HSS, den er rask nok til å holde tritt med kameraet og den er fem ganger så kraftig som en gjennomsnittlig kamerablits. B2 kan selvfølgelig også brukes med hele spekteret av Profoto Light Shaping Tools. Alt dette i et blitshode med samme størrelse og vekt som en helt vanlig blits.

 

Profoto Off-Camera Flash system inkluderer også nyheten OCF Light Shaping Tools. Disse lysformingsverktøyene er mindre og lettere enn de vi er vant til. De består også av færre deler og bruker smarte, patenterte løsninger som gjør dem raske og enkle å montere og bruke. Sortimentet omfatter fire nye softbokser, et nytt Grid Kit, en ny Snoot og en ny Barndoor.

 

Inkludert i Off-Camera Flash-systemet er også den revolusjonerende Profoto B1 og det patenterte AirTTL-systemet. Alt fungerer med alt.

«Vår ambisjon når vi først begynte å designe Profoto Off-Camera Flash-systemet var å skape en løsning som flytter grensene for hva som kan oppnås på et raskt og hektiskt location shoot», sier produktsjef i Profoto, Johan Wiberg. «Vi kartla nøye de ulike behovene til bryllup- og portrettfotografer og bestemte oss for å prøve å gjøre jobben deres litt enklere. Når jeg nå ser hva vi kan tilby dem, tør jeg påstå at vi har lyktes.»

 

For å vise hva det nye systemet kan gjøre, spurte Profoto noen av verdens mest kjente bryllup- og portrettfotografer om de kunne dele sine historier og erfaringer fra å bruke Profoto B2 og OCF Light Shaping Tools. Se videoer og les deres historier på www.profoto.com/ontolightshaping

 

Se produktene her:

http://interfoto.no/interfoto-no/aktuelt/produktnyheter/produktnyheter/Profoto-B2

 

http://issuu.com/interfoto/docs/off-camera-flash-system-2015-02-en?e=0/11931718

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s