Den perfekte gaven

Maria Wolla har på sin blogg skrevet om den perfekte gaven. Hun skriver om sin Olympus PEN EPL-7. Med tillatelse gjengir vi blogginnlegget.

mariewolla1

mariewolla2

Jeg får veldig ofte spørsmål om hvilket kamerautstyr jeg bruker, og da slo meg her om dagen at jeg ikke har gitt dere en oppdatering på Olympus PEN EPL-7 kameraet mitt, og hvor fornøyd jeg har vært med det. Ærlig talt har jeg hittil ikke funnet noe ved dette kameraet jeg ikke liker. Ikke nok med at det har et fint design og er lett å ha med seg i vesken hvor enn man drar, men det tar i tillegg helt fantastiske bilder. Jeg hadde aldri trodd at et så lite kamera kunne måle seg med en speilrefleks, men det kan det virkelig!

Jeg tenkte jeg kunne prøve å forklare grunnen til dette så enkelt som mulig for dere; Olympus PEN er nemlig et speilløst kamera, men et speilløst kamera er akkurat det samme som en speilrefleks. Speilet i speilrefleksen er der for å speile bildet inn i en optisk søker. Om man fjerner speilet kan man lage et mye mindre kamerahus (slik som Olympus PEN), og man kan sette inn en elektronisk søker som faktisk fanger opp mye mer enn det en speilrefleks gjør! Fordelen med en Olympus PEN er at det uten speilet blir mye lettere og at man ikke står i fare for å knuse speilet. Og du kan allikevel bytte ut linsene. Nylig fant jeg faktisk ut at Olympus har hele 60 forskjellige liner man kan leke seg med!

MarieWolla_Olympus_021
45 mm linse for perfekt “blurry” bakgrunn

Ved siden av originallinsen som følger med har jeg den klassiske 45 mm-linsen som jeg bruker veldig ofte. Denne gir perfekt myk bakgrunn, og passer veldig fint til både antrekksbilder og bilder der man vil gå nærmere for å få med mer detaljer. Personlig synes jeg det er så deilig med en linse som gir “blurry” bakgrunn, men som samtidig klarer å fokusere skikkelig på motivet. Det er noe jeg har hatt problemer med tidligere ved bruk av liknende linser. Denne gir virkelig perfekt fokus!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette bildet er tatt med 45 mm-linsen. Her ser dere hvor fokusert motivet er, og hvor fin og myk bakgrunnen blir 

Det er mange ting jeg elsker ved dette kameraet. De to funksjonene jeg benytter meg mest av er først og fremst skjermen som kan flippes ut (her er det ikke grenser på hvor mange selfies jeg kan ta på en dag, haha) og så bruker jeg ofte den innebygde WiFi’en som gjør at du lett kan laste inn bildene direkte fra kameraet og inn på mobilen. Det gjør at jeg lett kan legge ut bilder på Insta og Facebook uten å måtte overføre dem til pcn. Med den samme appen kan man også få en fjernkontroll på mobilen!

Trenger du gavetips?

Vi nærmer oss mai, og konfirmasjonstid. Har du noen du vil glede med en fin gave? Hadde dette kameraet eksistert under min konfirmasjonstid hadde det definitivt stått på ønskelisten min. Jeg tenkte bare å dele med dere at jeg har fått en kampanjepris på kameraet til leserne mine dersom dere følger linken her på bloggen min innen 30. mai! Du får kjøpt kameraet her

Les det originale blogginnlegget her

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s