Sennheiser AVX

Siden lanseringen av Canon 5d mk II i september 2008 har filmning med stor sensor revolusjonert dagens filmskapande. Med 5D mk II fikk man plutselig mulighet att filme med stor sensor, kort dybdeskarphet og mulighet att skifta optikk. Alt dette til en betydelig billigere kostnad en datidens filmkameraer.

Cannes-0157

Enligt Sennheiser säljes det vart år ca 30 millioner nye spegelrefleks kameraer runt om i världen. Med en levetid på ca 4-5 år så regnar vi med att det finnes ca 100 miljoner kameeraer på denne jord. I tillegg finnes det miljontals camcorders ute på marknaden.

De flesta av dessa kameraer kan i dag ta opp film og lyd. Tyverr er ikke lyddelen, og då framførallt den interne mikrofonen, bra nok for profesjonelle film/reklame/repotasje opptak.

Når det gjelder spillefilm og reklame sier man ofte at lyd er viktigere enn bildet. Det er kjent att vi mennesker aksepterer et dårlig bilde så lenge lyden er bra men med dårligt lyd så blir det jobbigt og påfrestade att se på klippet.

Ett sätt att løsa problemet er att bruke en ekstern mikrofon som en boom mic eller trådløs mygg kopplad direkt in i kameraet. Men med dagens «one man band» produksjoner, der en og samme person skall filme, styre lydet og även laga intervjuen framfør kameraet,blir dessa løsningar opraktiske.

Med dette i åtanke har Sennheiser valgt att laga en ny produkt kallet Sennheiser AVX.

Cannes-0172

En produkt som er liten i formatet, meget enkel att bruke även før fotografer som har nesten ingen forkunnskap om lyd, digitalt trådøs sender og en liten mottaker som festes direkt i XLR ingången.Det er framførallt enkelheten med att bruke AVX som er fascinerende og som kommer att gjøra vardagen enklere før mange fotografer. Før første gang har vi her en produkt med en fungerande Automatic Gain Control. Man kan viske i ene sekunden før att i den andre sekunden skrike uten att det blir distorsjon på opptaket. Det er konstant samme utsignal fra mottakeren.

Dette betyder att fotografen kan i praksis helt å hållet konsentrere sig på bilden og intervjuen utan att behøva bekymra sig om att lydet skall vare for lavt inspelat eller att det er distorsjon på opptaket.

AVX kjøres i Europa på det lisensfrie 1880-1900MHz området. Systemet skanner själv av de frekvenser som har minst støy og endrer automatisk frekvens om det oppstår støy under opptak.
Systemet bruker oppladningsbare batterier som lades med en standard mini USB kontakt.

Cannes-0003

Med denne kjempenyhet bjød Sennheiser in Europas bransje presse samt nøkkelforhandlare til europas film Mekka, -Cannes. Hotellet var det anrike hotellet Intercontinetal Charlton bygget 1911

Her bor de flesta store regissører og filmstjerner under Cannes Filmfestival og flertallet filmer har spelats in her. Bland annet Alfred Hitchcock «To catch a thief» med Grace Kelly og 2st James Bond filmer.

Inne i hotellet hänger det bilder av stjerner som Scorsese, Tarantino, De Niro med flere som er tagne på hotellet og her har Liv Ullman har fått en svit døpt efter sig.

45 personer fra hele Europa møttes upp til en lunsj på verandan til Carlton før att sedan bli välkomnade av Vice President of global sales Mark Posgay.

Første keynote talare var den prisbelønte Belgiske filmskaparen Geert Verdickt.

Cannes-0135

Han var en de personer som fikk møte 7 ingejører på Sennheiser fabrikken i Hanover før att berätta vad han ønskade av en ny produkt som AVX systemet.

Han snakkede mye om hur viktig det er att få fram känslor i intervjuer og reportage, något som kan vare svårt før ett one man band då det er mye teknik att hålla koll på. Med det nye AVX systemet blir lyd en punkt mindre på listen som man trenger att tenke på.

Han har jobbet med det nye AVX systemet ett par måneder og han er storfornøyd.

Det var sedan dags før oss att få testa systemet. Vi delades in i grupper og med franske kameramänn gick vi ut på Cannes gator og lagade ett litet fiktivt reportage om Oraklet i Cannes. Dette var ett morsomt sett att få teste det nye utstyret på!

Med utsikt øver hele byn njøts kvällsmiddag på takterrassen til Radisson Blu i havnen.

Cannes-0165

Tirsdag morgen startades men et kort foredrag fra den italienske filmlyd spesialisten Francesco Liotard. Han forklarade bland annet hur han arbetat med Sennheisers produkter på sine senaste filminspelningar.

 

Dagen fortløpte med mer information om Sennheiser og avslutades med en sen lunsj på Carlton.

Til lunsjen hade juryn gått igjennom kortfilmerna vi lagde dagen før og vi i den nordiske gruppen tog hem førsteplass i denne trevlige minikonkurranse, framrøstet av en Jury beståendes av Sennheiser representanter.

Cannes-0186

Ett fint slut på två meget intressante dager i Cannes.

Linus Börjes,
Interfoto

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s