Gruppeutstilling: Storslått

Foto: Asle Svarverud, Vannliljer

Gruppeutstilling med Albert Watson, Håkan Ludwigson, Asle Svarverud og Morten Qvale

11. juni – 30. august 2015

Deltakende fotografer er Albert Watson, Håkan Ludwigson, Asle Svarverud og Morten Qvale. Blant verkene som stilles ut er bilder fra Watsons serie fra Isle of Skye, hans første kunstprosjekt i hjemlandet. Qvale Galleri er det første galleriet i verden som selger disse bildene, som blir laget i et svært begrenset opplag. Videre deltar Ludwigson blant annet med bilder fra hans kjente serie Balls and Bulldust, som i disse tider kommer ut i bokform. Svarverud viser et utvalg av sine fantastiske landskapsbilder fra Norge, og Qvale viser nye bilder fra sine serier Forms og Manmade Landscapes.

Albert Watson (f. 1942) har markert seg som en av verdens mest innflytelsesrike fotografer. Merittlisten hans er lang og fylt av prestisjefulle oppdrag og utstillinger. Hans fotografier er innlemmet i samlingene til blant annet The Metropolitan Museum i New York og The National Portrait Gallery i London. Watson stiller ut i Qvale Galleri for andre gang, denne gang imidlertid med fotografier av en helt annen sjanger. I 2014 var Watson i sitt hjemland Skottland, nærmere bestemt Isle of Skye, for å fange stemningen i det vakre landskapet. Dette resulterte i en rekke fantastiske fotografier og en dokumentar produsert av BBC, som kan ses på galleriets hjemmeside.

Håkan Ludwigson (f. 1948) er blant Sveriges mest kjente fotografer. Han har jobbet som fotograf siden 70-tallet. I 1988 ble han en del av den lille eksklusive gruppen av fotografer som jobber for Condé Nast, det anerkjente amerikanske forlaget som gir ut magasiner som Vogue, Elle og Vanity Fair. Ludwigson har spesialisert seg innen reise-, dokumentar- og reklamefotografi. I 2015 kommer hans bok om serien Balls and Bulldust ut.

Asle Svarverud (f. 1950) er en av Norges mest anerkjente naturfotografer. Svarverud begynte sin fotografiske karriere allerede som 16-åring. Han begynte å jobbe som kommersiell fotograf, før han på slutten av 70-tallet viet han seg fullstendig til kunstfotografering. Svarveruds hovedmotiv er det norske landskapet, og han har jobbet med prosjekter rundt dette temaet omkring i hele landet. I 2005 ble hans beste landskapsfotografier samlet i boken Norske landskap, utgitt i samarbeid med Utenriksdepartementet. Svarverud jobber kun med storformatkamera og film.

Morten Qvale (f. 1957) er kjent for sine mote-, reklame og kunstfotografier. Startskuddet for hans karriere som fotograf var i 1983, da han grunnla Norges første internasjonale motemagasin; Tique. Han har jobbet som profesjonell fotograf på fulltid siden 1986. I år 2000 hadde Qvale sin første separatutstilling Shot in a Tent på Haugesund Filmfestival. Videre har han hatt separatutstillinger på Kunsthuset, både i 2005 og 2007. I 2012 deltok han i utstillingen Motefotografi – Tradisjon og Nyskapning på Preus Museum.
Utstillingen åpner torsdag 11. juni kl 18:00, og står til 30. august.

Qvale Galleri: Vibes gate 10, 0356 Oslo

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s