Norexplore – Urørte Norge

Interfoto har hatt gleden av å kunne hjelpe gutta i Norexplore med sine noe uvanlige filmprosjekter. Deres mål er å vise seerne på en unik måte hva vår flotte norske natur kan tilby, mer spesifikt mulighetene man har for å komme seg opp i høyden og føle på friheten. Filmene følger mennesker med den samme lekne tilnærmingen til norsk natur som de selv har.

Norexplore ble startet av to masterstudenter i 2014, Bjørn Fjelltveit Sørland og Tor Berge. Målet var så enkelt at vi ville fremme naturen på vår egen måte, og få satt ord på de mange opplevelsene vi hadde hatt i naturen gjennom oppveksten. Kanskje til og med inspirere andre. I fjor var vi en tur på Svalbard og en tur i Alpene, som kan leses om her.
http://www.nrk.no/hordaland/xl/lengter-tilbake-til-uvaer-og-snoskred-1.12715321

Norexplore-Interfoto-2016 (4)

[Tor og Bjørn alene over Svalbard i 2015, dag 11]
Når vi er ute på turer og ekspedisjoner, så er det naturens urørte frihet som trekker oss. Det å kunne sitte på en fjelltopp eller i en dal og kikke utover landskapet, uten å bli forstyrret av en hektisk hverdag. Dette tror jeg er en drivkraft som gjelder svært mange Nordmenn, og at mange vil kjenne seg igjen i det å rømme fra stressende momenter i hverdagen, ut i naturen hvor man kan trekke frisk luft og la tankene hvile.

Norexplore-Interfoto-2016 (2)

[ Yngve Vestrheim fra Urørte Norge tar seg en hvil under den 60 km lange ruten tur retur fra Skare til Holmaskjær]
Det er dette som motiverte oss til å starte prosjekt Urørte Norge, hvor vi skal vise fram det fantastiske landskapet vi har i Norge, og mer spesifikt mulighetene man har for å komme seg opp i høyden og føle på friheten. Vi har så utrolig mange variasjoner av fjell, fjorder og daler i Norge, og vi ønsker å vise mangfoldet. Det personlige forholdet man kan få til sine lokale fjell blir vist gjennom å følge lokale karakterer, som har et helt spesielt forhold til sine fjell.

norexplore-interfoto6

[Yngve Vestrheim bruker fjellene til å koble av fra en hektisk hverdag, her på Jordalsnuten i nabolaget hans]
Med oss på laget har vi en rekke samarbeidspartnere. Interfoto AS er en av dem, og de fattet med en gang interesse for vårt prosjekt og fant en løsning som vi var fornøyd med. Vi har fått bruke utstyr i form av objektiver på turene våre. Dette har fungert optimalt, og de var heller ikke sen om å ta hånd om oss da vi var uheldig å skade utstyret under bruk. Oppsettet for filming har vært et Canon C100, med objektiver fra Interfoto (EF 24-105 L og EF 70-200 L), samt to DJI Inspire droner og et Canon XA25 og en rekke actionkameraer. Videre har vi brukt Nikon D810 for å dokumentere filming og turer på en best mulig måte. Alt utstyret vi har brukt har vært en glede å arbeide med, og kvaliteten har blitt upåklagelig. Første episode er filmet i 1080p25p, og vi kommer til å følge opp med 4K til neste episode for å gjøre tilgjengelig på kino.

Norexplore-Interfoto-2016 (1)

[ Litt av utstyret som blir brukt under filmingen, her med Canon C100 med objektiver fra Interfoto, DJI Inspire drone, Nikon D810 og mer]
I første episode, som tar for seg Odda, følger vi Yngve Vestrheim. Han har jobbet i hele livet for Helse Fonna og Røde Kors, og tar oss med på tre fantastiske toppturer rundt Odda. I tillegg skal vi følge Synnøve Medhus og Kamilla Bratteteig, som er to skigale jenter fra Røldal på 16 og 15 år. Begge to er i norgestoppen i frikjøring, og Synnøve ble nylig juniorverdensmester. De tar oss med på tre turer i sitt nærområde, med så bratte fjellsider at man fort forstår hvorfor de er blitt så gode på ski.

Norexplore-Interfoto-2016 (5)

[To av deltakerne i Urørte Norge, Kamilla Bratteteig og juniorverdensmester Synnøve Medhus]
Det Yngve, Synnøve og Kamilla har til felles er at de har en sterk lidenskap for naturen og de mulighetene den gir. Enten det er den fine veien opp med utsikt som motiverer, gleden av å sette utfor 10 meters klipper, eller bare sitte i ro med nære og kjære rundt seg og nyte den friske luften. Norexplore finner den samme gleden i å følge og presentere disse sprudlende menneskene, i en av de mest unike fjellområdene i Norge.

Norexplore-Interfoto-2016 (3)

[ Det ble både en lang natt og lang dag under den 60 km lange ruten tur retur Holmaskjær over Folgefonna. Her vises turisthytten på toppen av Holmaskjær, 1565 moh]

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s