Victor Kossakovsky vant prisen for beste foto under dokumentarfilmfestivalen Nordic/Docs i Fredrikstad!

Samtidig vant Kossakovsky Interfotos pris på kr 10.000.- i leie av kamerautstyr til sin neste film!

victor kossakovsky
Victor Kossakovsky og Anne Kjersti Bjørn     Foto: Oskar Valentin

Victor Kossakovsky er en av Europas mest anerkjente og profilerte dokumentarfilmregissører, og han fotograferer alltid sine filmer selv. Med mer enn 30 internasjonale priser og nominasjoner for sine filmer,  er Kossakovsky også blant de mest prisvinnende. Men en ny prisstatuett fra Nordic/Docs og en sjekk på kr 10.000.- fra Interfoto til utstyrsleie kommer allikevel godt med.

Kossakovsky arbeider mye i Norge, sammen med produsent Anita  Rehoff Larsen i produksjonsselskapet Sant & Usant. Rehoff Larsen er en av landets mest erfarne produsenter. Kossakovsky og Rehoff Larsen traff hverandre på Nordic/Docs festivalen i 2013, og har samarbeidet tett siden. Internasjonale samarbeid i filmbransjen blir viktigere og viktigere, både med tanke på finansiering, distribusjon og inspirasjon over landegrensene.

Interfoto er stolt over å hjelpe Kossakovsky og Rehoff Larsen med å levere utstyr til dere neste film.

Se traileren til filmen Varicella, både regissert og fotografert av Victor Kossakovsky her:

VARICELLA – Trailer from Autlook Filmsales on Vimeo.

 

laurbaer2016

Prisen for beste dokumentarfilm under Nordic/docs 2016

(Under 35 minutter)

VARICELLA

Juryens begrunnelse:
Regissøren fanger på en forbilledlig måte det prestasjonsjaget barn opplever når de skal prøve nå sine mål. Men ikke minst også barnas glede over å lykkes, og regissøren glemmer aldri at de ikke minst er barn. Filmen er en poetisk og en visuell opplevelse inn i en verden få får anledning til å oppleve, og forteller barnas historie på et imponerende observerende og visuelt vis. En vakker film. Prisen for beste korte dokumentarfilm  under Nordic/docs 2016 går til “Varicella” av Victor Kossakovsky.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s