Shoot Gallery gjenåpner

Shoot Gallery gjenåpner i Barcode med lokaler designet av Snøhetta.

Shoot Gallery øker satsingen på norsk og internasjonal kunstfotografi, og åpner de et nytt og unikt gallerikonsept i Barcode i Oslo. Fredag 28. oktober innvies de nye lokalene i Bjørvika med utstillingen Oslo+Paris.
Shoot Gallery øker satsingen på norsk og internasjonal kunstfotografi, og åpner de et nytt og unikt gallerikonsept i Barcode i Oslo. Fredag 28. oktober innvies de nye lokalene i Bjørvika med utstillingen Oslo+Paris.

Shoot Gallery er det første kommersielle galleriet som har spesialisert seg på kunstfotografi. Det nye galleriet er tegnet av Snøhetta og skal romme kuraterte utstillinger og en markedsdel med et stort utvalg fotografier som selges rett fra vegg.

– Vi som jobber i Shoot Gallery er fotografer med dyp lidenskap for fotografiet. Med de nye lokalene våre ønsker vi å øke satsningen vår med å gi publikum en helthetlig og spennende galleriopplevelse. Som galleri ønsker vi å vise publikum noe uventet, utvide deres oppfatning av hva fotografi kan være, og gi dem grunnlag for å forstå det, sier eier og daglig leder Helene Gulaker Hansen.

I tillegg til utstillingene ønsker Shoot Gallery å ta inn enkeltbilder av kjente og ukjente kunstnere, invitere til kunstnersamtaler, foredrag boklanseringer og visninger av kunstvideoer og dokumentarer.

Åpner med en mesterutstilling

Når nye Shoot Gallery åpner dørene på fredag 28. oktober kl. 19 er det med utstillingen Oslo+Paris.

– Oslo+Paris er en hyllest til fotografiet. Vi er utrolig stolte over å vise fram de norske mestrene Dag Alveng, Tom Sandberg og Per Maning, sammen med bilder av den franske mesterfotografen Eric Antoine som bruker den historiske teknikken Ambrotype, fotografi på glassplater, sier Gulaker Hansen. Vi invier også vår satsing på kunstvideo med et verk av Anne Katrine Senstad

Det er seniorrådgiver Therese Aalberg fra Utenriksdepartementet som har fått æren av å åpne utstillingen.
– Shoot Gallery viser frem og selge det beste innen norsk og internasjonal kunstfotografi. Galleriet ønsker også å markere norske kunstnere i utlandet, og derfor er jeg veldig glad for at seniorrådgiver Therese Aalberg fra Utenriksdepartementet åpner utstillingen.

Ambisøs kunstsatsning i Barcode
Når Shoot Gallery åpner i Barcode utgjør de, sammen med de store kunstaktørene Kunsthall Oslo og Munchmuseet i bevegelse, den nye ambisiøse kunstsatsningen i Oslo som ønsker å gi folk som legger turen til Barcode en mangfoldig og rik kunstopplevelse.

Shoot Gallery ble lansert i 2013 og har som mål å presentere det beste innen norsk og internasjonal kunstfotografi. Galleriets kunder spenner seg fra fra offentlige og private museer, profesjonelle og private samlinger til de som tar fatt på sitt første fotografiske kjøp.

Om åpningen
Når: Utstillingen Oslo + Paris åpner fredag 28. oktober kl. 19.
Hvor: Trelastgaten 17, Barcode

Dag Alveng, Eric Antoine og Anne K Senstad vil være tilstede under åpningen.
Utstillingen åpnes av seniorrådgiver Therese Aalberg, i UD
Ta kontakt for mer informasjon om kunstnere og verk.
Kontaktperson:
Daglig leder, Helene Gulaker Hansen
M: 456 00 678
helene@shootgallery.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s