Galleri Thune – nytt galleri for fotografi

Fotografiet skaper en ny opplevelse av tid fordi verden aldri står stille. Vi lever i en film av inntrykk og opplevelser og et frosset øyeblikk gjør at bevegelsen før og etter skjer i vårt eget hode. Hva skjedde? Hva skjer videre? Hva opplevde fotografen? Oppfinnelsen av å stoppe tiden gjør fotografiets evne til å kommunisere sterkere enn noe annet medium.

Galleri Thune drives av Interfoto og Featuring Spaces som ønsker å formidle fotografiets kraft gjennom arbeidene til nasjonale og internasjonale fotografer. Galleriet er utradisjonelt i den forstand at det befinner seg utendørs, nærmere bestemt i passasjen mellom Drammensveien 130 og Verkstedveien på Skøyen i Oslo. Galleriet blir således en naturlig del av byrommet. Fotografiet som kulturuttrykk får mulighet til å begeistre, forundre eller forarge tilfeldige forbipasserende, men ambisjonen er at folk skal legge turen helt bevisst til Galleri Thune for å oppleve fotografi av høy kvalitet.

I forbindelse med etableringen av Norges første Leica Store 11. mai 2017 er første utstilling i Galleri Thune viet Leica gjennom 13 av Norges mest anerkjente fotografer. Leica er selve fundamentet for fotografiets nyere historie og velges av fotografer med særlig dedikasjon til fotografi som historieforteller og kunstnerisk uttrykk. Utstillingen viser bildene i stort format.

Fotografene som stiller ut er:

Paal Audestad
Jo Bentdal
Terje Bringedal
Johan Brun
Jo Michael de Figueiredo
Hans Olav Forsang
Jarle Hagen
Elin Høyland
Eivind Natvig
Marianne Nord
Helge Skodvin
Nils Thune
CF Wesenberg

Utstillingen avløses av en ny i september.

Nettside: gallerithune.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s