Paparazzo – utstilling med ikoniske bilder av Ron Galella

Qvale Galleri presenterer et utvalg av kjente fotografier fra den amerikanske paparazzilegenden Ron Galella.

Ron Galella (f. 1931) startet sin karriere som fotograf i United States Air Force i 1951 og tok senere utdanning som fotojournalist i Los Angeles. På fritiden spesialiserte han seg i å fotografere filmstjerner og kjendiser. Bildene solgte han videre til magasiner for å finansiere studiene sine.
Bildene hans har blitt publisert i mangfoldige publikasjoner, blant annet Vanity Fair, Rolling Stone, Life, Time, Harper’s Bazaar, Vogue, The New Yorker og New York Times for å nevne noen.

Å ta bilder av stjerner utenfor rampelyset ble etter hvert hans spesialitet. Det anslås at han har tatt mer enn 3 millioner bilder av kjendiser – de fleste av bildene ble tatt mot stjernenes vilje.
Det er knapt en stjerne som ikke er blitt fotfulgt og fotografert av ham, men gjengangeren er uten tvil Jackie Kennedy Onassis som han har innrømmet at han ble svært betatt av.

Til tross for kontroverser rundt måten han jobbet på har bildene hans funnet veien inn i museumssamlinger som for eksempel MOMA i både San Francisco og New York, samt Tate Modern i London. Nå er det mulig å oppleve bildene i Oslo og på Qvale Galleri. Alle bildene er laget i mørkerommet på baryttpapir. Vernissage er 1. juni og utstillingen blir hengende til 10. august.

Qvale Galleri ble grunnlagt av fotograf Morten Qvale i 2013 og ligger i Vibesgate 10 på Majorstua.

Se nettsiden for åpningstider og veibeskrivelse: qvalegalleri.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s