NAB Show 2017

NAB Show er en broadcast messe som finner sted i april i Las Vegas hvert år. Mottoet er «Where Content Comes to Life». Våre videoeksperter Elise og Nils tok turen i år og har kommer tilbake med mange nye inntrykk, trender og kontakter.

Vi vil her gi dere et innblikk i hva de fikk med seg hjem.

Åpenbare trender:
– LED-panel med farger (for eksempel fra Westcott og Lumos)
– Fujinon MK18-55mm T2.9 linse satt på «alle» Sony FS7 kameraene som var utsilt på hele messen
– Generelt mer utvikling på VR
– Nye trådløse integrerte systemer utviklet for å minimere unødvendige kabler og bokser. Dette var både fra kjente aktører, og fra mange nye pop up firmaer.
– Håndholdte gimbals for DSLR/ActionCamera/Speilløst/mobil (enhånds). Svært mange stands hadde prototyper på dette over hele messen.

Zacuto:
Nyhet: Zgrip Trigger. Det er en ny type justerbar arm til ulike cine kameraer.
Nyhet: Lens Support and Cable til Canon 18-80mm
Nyhet: Control Grips & Backpack. Dette er en slank boks til å ha på 15mm rods bakpå cine kameraer, som gir en naturlig mulighet til å feste V-lock batteri bak cine kameraene på riggen. Enkelt forklart så gjør denne boksen at control grip kan kontrollere kamera,gratical evf og servo zoom. Backpack er et kommando center med flere ulike tilkoblings muligheter.
Z-Motor kontroll er for å justere zoom og med mulighet til å koble på motor for iris.
Prototype: Cage til GH5. Dette så veldig bra ut. Vi har nå fått inn denne.

z-g5c 137123055
Zacuto cage til GH5

Atomos:
Atomos kommer med ny HDR monitor recorder, Atomos Sumo 19″. Dette blir den første produksjonsmonitoren som også tar opp i 4K 12bit Raw, 10bit ProRes / DNxHR, pluss 1080p60 «live swithcing» og opptak.

Atomos Sumo 19″

Pilotfly:
Veldig mange stands på messen demonstrerte håndholdte gimbals for DSLR (enhånds). Vi prøvde de vi så, og vi likte Pilotfly best. Vi har nå startet samarbeid med Pilotfly. Sammenlignet med ZHIYUN (som vi allerede har), så utvikler Pilotfly nå fjæringsmulighet mellom håndtak og gimbal, samt 45 grader istedenfor 90 grader bak kameraet slik at brukeren ser monitoren bedre. Denne skal vi ta inn og legger ut informasjon i nettbutikken når det er på plass.

pilotfly4
Elise tester ut Pilotfly H2 45
sjekk utvalget vårt

SmallHD:
Small HD har kommet med en ny monitor «FOCUS» som er perfekt til for eksempel GH5. Det følger med en arm der du får en tilleggs blittsko som du kan feste en mikrofon på. Batteriet på monitoren kan også gi strøm til kameraet for å minimere vekten på riggen.

5″ touchscreen daylight viewable monitor

I tillegg lanseres 2 nye monitorer for dette segmentet,  503 UltraBright og 703 UltraBright.  UltraBright serien setter fokus på meget lyssterke skjermer som fungerer godt i dagslys.

SmallHD 703 UltraBright
SmallHD 503 UltraBright

 

INOVATIV:
Tid er penger og derfor har nettopp Inovativ laget solide produkter som er en drøm for film team i Norge. Det er en basestasjon samt en transportvogn for å gjøre jobben lettere og mer praktisk for TV- og filmproduksjoner. Interfoto har derfor tatt inn INOVATIV i sitt sortiment.

INOVATIV har 3 ulike vogn klasser: Ranger, Scout og Echo.

inovativ4
INOVATIV Ranger 36
Ranger er en solid kameravogn for kameraavdeling. Med integrerte hydraulikkbremser vil den kunne bremse effektivt med tyngre last når en ruller til og fra sett. Det finnes mange tilbehør slik at man trygt kan jobbe med å sette opp ulike kameraløsninger. Rett og slett et trygt arbeidsbord ute i feltet.

INOVATIVE Carts Ranger 36

INOVATIV Carts Scout 37 EVO
Scout er veldig lik Ranger men er en lettere versjon og laget for produksjoner med mindre transportbiler. Scout er enkel å sette opp på få minutter.

 

Echo er en Data Wrangler sitt perfekte hjem. Med ulike løsninger for montering av datamaskin, monitor og laptop.

 

Blueshape
Blueshape har mange gode nyheter som nye Granite Mini med V-lock eller 3-Stud (gold-mount). Batteriet kommer i 95Wh og 140Wh. Med det nye mini batteriet vil det for eksempel på en RED brain ikke gå over høyden på kameraet slik at en får fri ferdsel med å montere annet tilleggsutstyr. Man kan spekulere i at dette er Blueshape sitt svar på RED sitt eget nye mini batteri.

Blueshape har muligens revolusjonert den praktiske delen rundt ladestasjon for batteri. Med den nye Power Station Rugged vil forbrukere ha mulighet til å lade 4 batterier samtidig som man kan koble til strømtrengende utstyr. Det er både en ladestasjon og batteri hub for utstyr. Man kan koble av hvert enkelt batteri uten at tilkoblet lys blir slått av.

Det kommer også en ny Battery Flight Case (UN certified) som er tilpasset Granite Mini. Denne vil ligge på samme pris som eldre versjoner. Om man har filmopptak i Bergen eller Amazonas må man ikke gå glipp av nye Granite Splash. Dette er et robuste batteri som tåler en del regnvær og fuktig klima.

blueshape 1

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s