100 års hilsen fra en trofast Nikon kunde.

Gratulerer med Nikons store jubileum. Her en liten «jubileums-historie»

Bilde av undertegnede med Nikon-caps og gul Nikon-jakke, (og med høyst upassende jobbe-bukse og tilpassede støvler :-)) Og en kaffekopp i neven, dessverre, for her skulle det vært et kamera.

I ca 1981 fremforhandlet jeg en genial (virkelig!) fotoavtale med avisen jeg hadde begynt å jobbe i, Fremover i Narvik.

Denne avtalen ble siden brukt av alle aviser i A-kjeden.

Alle journalistene i Fremover fikk nå plutselig råd til å kjøpe topp utstyr, og mange valgte Nikon. Etter at vi satt der med våre Nikon F5 og FM og skarpe, gode linser, skrev (!) jeg til Interfoto (dette var lenge før epostens tidsalder) og mente at man muligens kunne tilgodese seks-syv journalister med ymse PR- og reklamemateriell, ettersom vi jo var synlige i miljøet og at dette kunne være bra Nikon-reklame.

Vi fikk en svær eske, og i den blant annet regnjakker, caps, negativ-luper, bindersholdere, masse selvklebende logoer, osv, osv.

Det verste er at alt fortsatt eksisterer, og jeg har alt i bruk, 36 år senere, men jakke og lue nå stort sett til hyttebruk og som vindjakke på havet.

Jeg har fotografert med Nikon i alle år, og har nok betalt inn både jakke og lue mange ganger. Mine gamle analoge kameraer (Nikon F m/Photomicsøker og en FM) står i glass-skapet på kontoret mitt. Litt lengre ned i hyllene står en D70 og en D300, mens en D700 er jobbe-kameraet mitt og ligger i ryggsekken sammen med «kongerekka».

Så spør du meg om reklame fungerer, så er svaret ja.

 

Tekst av Harald Harnang

www.infoto.no
infotobloggen.wordpress.com

Interfoto takker Harald for mailen med tekst og bilde, med tillatelse fra Harald Harnang fikk vi lov til å dele hans gratulasjon til Nikon.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s