«IKKE VENT, BEGYNN Å FOTOGRAFERE NÅ»

Nikon-ambassadøren Morten Rygaard gir deg de ti beste fototipsene sine.

Morten Rygaard blir fort entusiastisk når han blir bedt om å liste opp de beste fototipsene sine.

– Dette er den beste tiden i verden for å drive med fotografering. Mange flere mennesker fotograferer. Flere er bevisste om bilder og deres betydning, noe som tvinger oss fotografer til virkelig å anstrenge oss og flytte grenser, sier han.

For å bli bedre så må man øve. Og det beste er å begynne med en gang.

– Gå ut å fotografer. Vent ikke til du er god nok, ta kameraet ditt og begynn nå. Du lærer deg det underveis. Jeg lærer fortsatt, hver dag blir jeg en erfaring rikere. Så ta opp kameraet og trene, sier Morten Rygaard.

Her er de ti beste tipsene hans for å utvikle seg som fotograf.


Råd nummer 1: «Fotografering skal være morsomt. Hvis det er morsomt er det lett å bli dyktig.»


Råd nummer 2: «Vær alltid klar. Forbered deg ved å lære deg kameraet ditt. Det er viktig å forstå hvordan blender, lukkertid og ISO virker, og hvordan de påvirker hverandre, slik at du ikke behøver å lete blant innstillingene. Tenk som en idrettsmann – for å bli best mulig må du trene. Fotografer hver dag og analyser bildene dine for å se hvordan du kan bli bedre.»


Råd nummer 3: Fotografer det du liker. Liker du mat, hunder eller biler – fotografer det. Jeg liker mennesker, jeg vil lære dem å kjenne, snakke med dem. Derfor fotograferer jeg portretter, jeg vil arbeide sammen med den personen jeg fotograferer slik at vi kan skape noe magisk sammen.»


Råd nummer 4: «Tenk på kvaliteten på lyset. Hvor kommer det fra? Hvilken farge har det? Når på døgnet er lyset best, morgen eller kveld? Ordet fotografi betyr å skrive med lys, så du må lære deg å forstå lyset.»


Råd nummer 5: «Komponer bildene og bygg dem opp ved å planlegge hva som skal være i forgrunnen og bakgrunnen.»


Råd nummer 6: «Få modellene dine til å slappe av. Jeg pleier å gi dem jeg fotograferer noe å holde i, det kan være hva som helst. De blir mer naturlige og jeg får mer interessante bilder.»Råd nummer 7: «Finn interessante steder å fotografere på. Det kommer til å gi bildene dine noe ekstra om du finner spennende omgivelser å fotografere portretter i.»


«Arbeid med silhuetter. Det gir portretter en ekstra dimensjon.»


«Vær alltid bevisst på bakgrunnen. La ikke bakgrunnen ta over eller forstyrre hovedmotivet ditt.»


Råd nummer 10: «Vær deg selv. Du kommer til å være mer avslappet, du kan ta bedre bilder og modellene dine kommer også til å kjenne seg trygge sammen med deg når de kjenner at du er bekvem i situasjonen.»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s