Vinner av World Press Photo of the year-2018

Vinner av World Press Photo of the year 2017 ble José Víctor Salazar Balza fra Venezuela.

Credit Ronaldo Schemidt/Agence France-Presse

The Venezuelan photographer Ronaldo Schemidt of Agence France-Presse received the World Press Photo of the Year award for his image of a man ablaze during a violent protest in Caracas. In an unusual twist, Juan Barreto, also working for Agence France-Presse, took third in the Spot News photos/story category for images made at the same time of the same protester on fire.

woeldpressphoto2018

José Víctor Salazar Balza caught fire during a protest in Caracas, Venezuela.CreditJuan Barreto/Agence France-Presse

Mr. Schemidt made the winning image while covering anti-government protests. When a Molotov cocktail hit a Venezuelan National Guard motorcycle, a demonstrator kicked the bike, which then exploded. Mr. Schemidt turned as a nearby protestor was set ablaze, and he started photographing immediately.

 

Espen Rasmussen, billedredaktør i VG Helg, fikk tredjeplass i kategorien ‘Contemporary Issues’

espen rasmussen

Donna Tottel (54) og Doug Tottel (55) er arbeidsløse og overlever ved å selge brukte varer fra verandaen i Fort Creek, West Virginia. Når strømmen til huset deres ble avskåret, installerte de en generator.

Grader av raseri i tre amerikanske stater: en reise laget i ukene etter at Unite the Right-rallyet i Charlottesville, Virginia. Rallyet var den første samlingen av langt høyre grupper fra hele landet i flere tiår, holdt delvis for å demonstrere motstand mot fjerning av statuen av Confederate General Robert E. Lee.

Fotografen reiste gjennom Virginia, West Virginia og Maryland, og møtte en rekke mennesker, fra ekstreme høyre aktivister til patrioter og de som er sint på den måten USA styrer, i et forsøk på å forstå hvorfor hvit sinne har steget til overflaten.

espen rasmussen1Espen Rasmussen

 


 

Se hele samlingen av vinnende bilder fra den 61. World Press Photo Contest.

De ble valgt fra 73.044 bilder tatt av 4.548 fotografer fra 125 forskjellige land.

https://www.worldpressphoto.org/collection/photo/2018/world-press-photo-year/ronaldo-schemidt

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s