Fine Art portrettkurs 4. og 5. november 2018

Styling, makeup, lyssetting, fotografering og redigering med Anne Helene Gjelstad.

Bestill kursplass på interfoto.no

Den prisvinnende fotografen Anne Helene Gjelstad har på oppfordring laget en helt ny workshop som går over to dager i fotografering og redigering av Fine Art portretter. På dette lærerike todagerskurset demonstrerer hun hvordan hun poserer modeller og velger styling, samt viser lyssetting og redigeringsteknikker som hun bruker for å skape sine maleriske, premierte portretter.

Kurset er for deg som behersker kameraet ditt og kan basic redigering i Adobe Lightroom Classic og Adobe Photoshop. For Anne Helene er deling av kunnskap og inspirasjon en drivkraft og hun er en åpen bok og deler alt.

KURSPLAN

Søndag 4. november 9:00-17:00
Vi starter dagen med påfyll og inspirasjon. Hva er egentlig et Fine Art portrett og hvordan tar vi bildene våre til et nytt nivå i redigeringen? Vi går gjennom noen av Anne Helene sine Fine Art portretter og ser på originalbildene og arbeidsprosessen  frem til de ferdige bildene. Anne Helene viser hva hun har gjort, hvilke teknikker hun har brukt og hva hun ønsker å uttrykke. Som mange vet er Anne Helene også utdannet klesdesigner med 25 års erfaring i faget før hun tok ny utdanning i fotografi. For Anne Helene faller derfor styling og fargebruk helt naturlig og hun vil også snakke om hvordan vi kan bruke dette som en viktig del av bildene våre. Dette kan ofte gjøres på en enkel måte. Du får tips om hvordan lage  egne bakgrunner og endre disse i Photoshop, hvordan fotografere teksturer og søke dem opp på nettet,  hvordan og hvorfor hun bruker teksturer i Fine Art portrettene sine.

Etter lunch kommer våre to modeller og en av våre mest anerkjente stylister; superhyggelige Corinne Alice som Anne Helene har jobbet med mange ganger. Hun vil tipse oss om gode produkter og vise hvordan vi legger makeup for foto på modellene på en måte som er lett for oss å gjennomføre selv senere. Vi sørger selvsagt for flott styling, og om du ønsker kan du gjerne ha med dine egne effekter slik at du skaper bilder som blir enda mer personlige.

Det er viktig å lære seg hvordan lyset oppfører seg. Selv liker Anne Helene aller best å jobbe med så naturlig lys som mulig, også i studio. Det jevne, vakre lyset gir en egen feeling i bildene som hun intuitivt søker. I november er det jo ikke så mye dagslys, så i våre to studio-oppsett vil vi replikere dagslyset både ved bruk av ledlys og vanlige studiolamper og slik skape det myke, vakre lyset som er perfekt for Fine Art portretter. Bruk av reflektor inngår selvsagt i begge settinger.

Interfotos eminente lysmester Arild Bergseth blir med oss under fotograferingen og sørger for at vi får det aller beste lyset på enklest mulig måte.

Hjemmelekse før søndagen:
1. Å velge ut to bilder for gjennomgang søndag samt finne gratis teksturer på nettet.
2.  Å fotografere og/eller lage noen egne teksturer i Photoshop.

Mandag 5. november 9:00-17:00
Anne Helene redigerer et av sine bilder fra workshopen og viser teknikker som hud-retusj, dodge & burn, liquify, frilegging, toneringer, oppskarping m.m. Deretter går vi gjennom deltagernes beste bilder. Vi ser på komposisjon og utsnitt, hudtoner og styling, hva som bør fremheves og dempes i bildet, hvordan legge fokuset og ikke minst planlegger vi selve redigeringen og ser på hvordan vi kan bruke toneringer, teksturer mm. De siste timene jobber deltakerne med sine egne bilder og de som ønsker hjelp får selvsagt dette.

Her ser vi eksempler på før og etter redigering:

Før

Etter

Før

Etter

Før

Etter

Praktiske opplysninger
Kursavgiften er kr. 6500,- og inkluderer innføring i makeup for foto med stylist Corinne Alice, to flotte modeller, kursmateriell, teksturer, Photoshop actions, rabattkoder på redigeringsverktøy, lunch samt frukt og kaffe/te hele dagen.

Kurset holdes søndag 4. og mandag 5. november kl. 9:00-17:00 hos Interfoto på Skøyen i Oslo. Undervisningen i redigering foregår på storskjerm og i Photoshop CC 2018 og Lightroom Classic CC.

Du må ha med egen laptop. Ha også gjerne med Wacom tegnebrett som gjør det mye lettere å jobbe med bildene. Et lite tegnebrett er fint og du trenger heller ikke kjøpe det dyreste. Viktig også å vite at det tar litt tid å venne seg til tegnebrett så om det er helt nytt for deg bør du også ta med mus. Ta gjerne med et portrettobjektiv som 50 mm, 85 mm og 105 mm om du har.

Påmelding og kansellering
Maks. antall deltakere er 10 personer.
Din påmelding er bindende. Ved sykdom og andre uforutsette hendelser innen 60 dager før workshopen refunderes kursavgiften minus administrasjonsgebyr på kr. 800,-. Kansellerer du senere må du betale full kursavgift. Tog- og flybilletter refunderes ikke så ta høyde for dette hvis du bestiller transport. Bestill kursplass direkte her eller send din påmelding på e-post til karen@interfoto.no. Karen trenger da din postadresse og ditt telefonnummer for å kunne registrere deg.

«Hjertelig velkommen på kurs i fotografering og redigering av Fine Art portretter – jeg deler alt jeg kan med dere!»

Om Anne Helene Gjelstad
Anne Helene Gjelstad er fagutdannet fotograf med fotostudio på idylliske Gjettum Gård i Bærum. Hennes store lidenskap er å fotografere mennesker og da kanskje aller mest de vakre, ærlige portrettene. Et av hennes bilder ble kåret til Årets portrett under Norges Fotografforbunds landskonkurranse i 2017. Hun tilbyr også kurs og privatundervisning i fotografering og redigering av bilder i Adobe Photoshop og Lightroom.

Hjemmeside: annehelenegjelstad.com

Flere Fine Art-portretter finner du her. Referanser fra andre som har vært på kurs hos Anne Helene Gjelstad finner du her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s