Kurs i Lightroom Classic CC 18. og 23. oktober 2018

Lær Lightroom Classic med fotograf Anne Helene Gjelstad. 2-dagerskurs torsdag 18. og tirsdag 23. oktober 2018.

Bestill kursplass på interfoto.no

ARKIVERING – UTVELGELSE – REDIGERING – EKSPORT – PUBLISERING – BILDESHOW – FOTOBØKER

Etter å ha holdt en rekke dagskurs i Lightroom Classic de siste årene har Anne Helene Gjelstad erfart at det er mye å sette seg inn i og beherske. Det blir rett og slett litt for mye teknikk og for lite tid til redigering og alt man måtte lure på og forstå på en enkelt dag, selv om den er lang. Hun har derfor videreutviklet kurset slik at du som virkelig vil lære deg Lightroom Classic får et bedre utgangspunkt og lettere kan gå videre på egenhånd.

Adobe Lightroom Classic CC er et fantastisk program med mange muligheter og finesser og du tar raskt og enkelt bildene dine til et høyere nivå uten å måtte lære deg Photoshop som er et adskillig mer krevende program. Lightroom Classic er også en suveren raw-konverterer for deg som jobber videre med bildene dine i Photoshop. Selv bruker Anne Helene begge programmene daglig i sitt arbeide som fotograf.

I Lightroom Classic holder du lett oversikt over alle bildene dine i biblioteket. Anne Helene går gjennom programmets forskjellige moduler, verktøy og funksjoner og ikke minst setter vi opp programmet slik at det fungerer optimalt.

På kurset redigerer vi flere typer bilder som landskap, eksteriør, HDR, panorama og portrett. Vi jobber med komposisjon og utsnitt, hva vi skal fremheve og skjule i bildet, svart/hvitt og toneringer, oppskarping hvordan legge fokuset i bildet m.m. Det blir stadig mer vanlig å retusjere portretter, og i Lightroom 5 og nyere er dette mulig. Vi gjør dette sammen, på det samme bildet og med fokus på et naturlig resultat. Lightroom har mange innebygde presets og Anne Helene har samlet linker til en del fine, gratis presets som kursdeltakerne får i forkant av kurset. Vi går også gjennom hvordan vi lager våre egne presets, også for hudretusjering.

Vi går gjennom formater, publisering på nett og sikker arkivering av bilder. Sikker arkivering er svært viktig i en tid med teknikk i rask endring. Og vil også lage bildeshow med musikk og se på de fineste fotobøker direkte linket til blurb.com

Bildene over denne gamle kvinnen tatt i Mexico er før og etter redigering og viser noen av teknikkene vi vil gå gjennom på kurset.

Praktiske opplysninger
Kursavgiften er kr. 3950,- og inkluderer fyldig kompendium på ca 25 sider, lunch samt frukt og kaffe/te hele dagen. Kurset holdes torsdag 18. oktober og tirsdag 23. oktober kl. 10:00-17:00 hos Interfoto på Skøyen i Oslo. Vi har valgt å dele opp kurset med noen dagers mellomrom slik at du som deltager også får tid til å praktisere hjemme mellom kursdagene. Praksis er utrolig viktig for å lære redigering.

Du må ha med egen laptop med Lightroom Classic CC (NB! Ikke Lightroom CC) installert og sørge for at du kan åpne programmet da vi har mye vi skal gå gjennom og derfor ikke kan bruke tid på dette. Får du ikke dette til er det best at du følger med og tar notater underveis. Notater er jo lurt uansett.

Ha gjerne også med Wacom tegnebrett som gjør det mye lettere å jobbe med bildene. Et lite tegnebrett er fint og du trenger heller ikke kjøpe det dyreste. Viktig også å vite at det tar litt tid å venne seg til tegnebrett så om det er helt nytt for deg bør du også ta med mus. Undervisningen foregår på storskjerm. Gratis prøveversjon kan lastes ned på http://www.adobe.no – velg engelsk versjon da bøker og opplæringsmateriell er på engelsk. Det ligger mye bra på YouTube og ellers på nettet.

Påmelding og kansellering
Maks. antall deltakere er 10 personer.
Din påmelding er bindende. Ved sykdom og andre uforutsette hendelser innen 60 dager før workshopen refunderes kursavgiften minus administrasjonsgebyr på kr 800. Kansellerer du senere må du betale full kursavgift. Tog- og flybilletter refunderes ikke så ta høyde for dette hvis du bestiller transport. Bestill kursplas direkte på interfoto.no eller send din påmelding på e-post til karen@interfoto.no. Karen trenger da din postadresse og ditt telefonnummer for å kunne registrere deg.

Hjertelig velkommen på kurs i Lightroom Classic – jeg deler alt jeg kan med dere!

«Hjertelig velkommen på kurs i Lightroom» 

Om Anne Helene Gjelstad
Anne Helene Gjelstad er fagutdannet fotograf med fotostudio på idylliske Gjettum Gård i Bærum. Hennes store lidenskap er å fotografere mennesker og da kanskje aller mest de vakre, ærlige portrettene. Et av hennes bilder ble kåret til Årets portrett under Norges Fotografforbunds landskonkurranse i 2017. Hun tilbyr også kurs og privatundervisning i fotografering og redigering av bilder i Adobe Photoshop og Lightroom.

Hjemmeside: annehelenegjelstad.com

Referanser fra andre som har vært på kurs hos Anne Helene Gjelstad finner du her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s