Natur og Foto dagen: 2. februar Oslo Konserthus

PRESSEMELDING 2. januar 2019

Natur & Foto dagen med kåring av årets NORDISKE NATURFOTOGRAF og årets unge NORDISKE NATURFOTOGRAF

Som i fjor arrangerer magasinet Natur&Foto også Natur&Foto-dagen i Oslo Konserthus 2. februar 2019. En hel dag med spennende foredrag av fotografer i verdensklasse, med påfølgende premieutdeling i NNPC på kvelden.


Foto: MIKE KOROSTELEV er en av foredragsholderne under Natur&Foto-dagen 2. februar 2019. Hans bilder er i verdensklasse og han har helt spesielle metoder for å ta sine blinkskudd. Her en brunbjørn fotografert i fra en litt uvanlig vinkel.

Natur&Foto har arrangert NNPC åtte ganger. Første gangen var i 2011. Den kommende sesongen blir følgelig den ni gangen at Nordens største naturfotokonkurranse går av stabelen. Vi har hele tiden ønsket å løfte fram det nordiske naturfotografiet, både i bladet og gjennom NNPC.

Årets hovedsponsor for NNPC 2018 er Nikon. Nikon er et av de ledende kameramerkene i verden, og alle fotografer kjenner til deres fantastiske system. I 100 år har Nikon levert fotoutstyr til kresne fotografer. Nikon sponser sitt nye fullformatskamera uten speil som også går til alle Nikkor objektiver med adapter.
Nikon Z6 + NIKKOR Z 24-70mm f/4 S + Mount Adapter FTZ til en verdi av 28 990,- ink mva. I tillegg er det flotte premier i alle kategorier. De øvrige sponsorene er Interfoto, Foto.no, CEWE, Stavanger Foto, WWF, Norsk Friluftsliv, Fotobag, Focus Nordic og Wild Nature fotoresor. Se mer info på NNPC sine sider. http://www.nnpc.no

Vi kårer Årets nordiske naturfotograf og Årets unge nordiske naturfotograf.

Vi kårer også vinnere i følgende kategorier:

ÅRETS NORDISKE FRILUFTSLIVBILDE
ÅRETS NORDISKE FUGLEBILDE
ÅRETS NORDISKE PATTEDYRBILDE
ÅRETS NORDISKE LANDSKAPSBILDE
ÅRETS NORDISKE NÆRBILDE
ÅRETS KREATIVE NATURBILDE
TRUET NATUR
FOTOREISEN

Før vi kårer vinnerne er det fire interessante foredrag av internasjonale kapasiteter.

Foredragene er:

OLE JØRGEN LIODDEN – «Polar Bears and Human»
Har hovedfag innen naturressursforvaltning, miljøøkonomi og biologi, men har vært naturfotograf på heltid siden 2003. Han driver sitt eget ekspedisjonsselskap for turer til polare strøk, WildPhoto, og har derfor vært utallige ganger på Svalbard. Han har høstet mange internasjonale priser for sine bilder og har gitt ut en rekke bøker.

Foredraget hans heter «Polar Bears & Humans». Isbjørn er i dag en truet art på grunn av klimaendringer med mindre sjøis og lengre perioder på land uten mat. Foreløpig har isbjørnene klart å tilpasse seg denne situasjonen i de fleste steder, men det er en trussel som er vanskeligere å forholde seg til for bjørnene – jakt. Hvert år skytes 800-1000 isbjørner i Canada, Grønland, Alaska og Russland, hvor 90 prosent er lovlig. Troféjegere og kommersielle skinnhandlere skyter ut de beste og største bjørnene, og de som er igjen, er de minste, sykeste og eldste. Disse skal tilpasse seg en hverdag med mindre is, noe som kan bli vanskelig. Noen kaller dette «sustainable» og «subsistence» jakt, men virkeligheten er noe helt annet mange steder.

Liodden vil fortelle om sin vei inn i «conservation»-prosjektet «Polar Bears & Humans» og gi eksempler på hvordan man som fotograf kan gjøre en forskjell ved ikke bare å ta flotte bilder, men også ved å utfordre politikere, beslutningstakere, organisasjoner og andre aktører til å bevare truede arter. -Som naturfotografer er vi «frontsoldater» som er vitner til det som skjer i naturen, og vi har også et ansvar til å sette søkelys på viktige saker og bringe det inn i den offentlig debatten, sier Liodden.

Foto. Ole Jørgen Liodden

JAN PEDERSEN – «Regnskoger – et univers av liv»
Jan Pedersen er fotograf, forfatter, regnskogsfantast og globetrotter. Han har i mer enn 35 år ledet naturreiser og naturfotoreiser over hele verden – i alle biomer. fra ørkener til regnskoger, og han er en av initiativtagerne til Wild Nature fotoresor som organiserer reiser for naturfotografer. Jan er medlem av organisasjonen Naturfotograferna/N og er en internasjonalt premiert fotograf. Han gjort mer enn 14 bøker hvorav flere er svenske, norske og internasjonale bestselgere. Det helder blant annet boka om fuglesang som har solgt i et enormt antall i mange land, også Norge. I dag jobber han med flera foto- och bokprosjekter, blant annat i Sør- og Mellom-Amerika og på Madagaskar.

Foredraget hans heter ”Regnskoger – et univers av liv”. I verdens tropiske regnskoger finnes et mylder av liv, som ofte er vanskelig å se og ikke minst fotografere. Mørket og det rike plantelivet skjuler de mest usannsynlige livsformene, og samspillet mellom livsformene hører med til evolusjonens mest utrolige resultater. De siste tiårene har mer enn halvparten av den tropiske regnskogen blitt hogd ned, og det haster å beskytte de siste regnskogene. Følg med Jan Pedersen på en reise til regnskogene i Sør-Amerika, Afrika, Madagaskar og Asia.


Foto: Jan Pedersen

KRISTIN FOLSLAND OLSEN – «Ladies in Lofoten»
Kristin Folsland Olsen er en av de sprekeste jentene i Norge. Hun har vært guide på Svalbard, trent sledehunder på Grønland,vært på en 80 dager lang skiekspedisjon over Baffin Island i Canada som en del av «Baffin Babes. Dessuten har hun gått Sør-Georgia på langs på ski.

Når hun ikke er på store ekspedisjoner koser hun seg på små ekspedisjoner i Lofoten hvor hun bor og arbeider som fotograf, skribent og foredragsholder. Hun har skrevet flere bøker og leverer jevnlig friluftsreportasjer til A-magasinet.

Foredraget hennes handler om «Ladies in Lofoten». -Friluftsbransjen er preget av menn, både utøvere og de som styrer sjappene. Fotoverdenen, spesielt naturfoto, er tungt lastet av selvgode gamle gubber, sier hun md et smil om munnen. I foredraget vil hun vise hva jentene får til ute i naturen. Kristin er et fyrverkeri på scenen, og i foredraget vil hun ta med seg publikum på en spennende reise i Lofoten – med ski og klatring, hav, fjell. Og reisefølget er damer – ingen menn. – Jeg har en mission, og det er å vise verden alle de rå damene i nord, sier hun.

Foto: Kristin Folsland Olsen

MIKE KOROSTELEV –“Secrets of photographing bears and other animals underwater”. Mike Korostelev er for oss et ukjent blad. For ikke lenge siden så vi hans vinnerbilde i en nederlandsk fotokonkurranse, et bjørneansikt, tatt nedenfra vannet. Vi har aldri sett noe tilsvarende. Så sjekket vi hans nettside og fant det ene rå bildet etter det andre. Ja, dette er noe av det råeste vi har sett av undervannsbilder. Det vil si – ikke bare klassiske undervannsbilder, men undervannsbilder av bjørn, krokodiller, hvaler etc.

Korostelev er 36 år gammel fra Moskva, Russland. Han er direktør for Wildlife Travel Operator i Russland, og hans hovedfokus er fotografering av bjørn under vann, men han har også en passion for spekkhoggere og hvaler. Han har dessuten satt seg en viktig oppgave – nemlig å stoppe russisk fangst av spekkhoggere til fangenskap.

I foredraget vil han fortelle fantastiske historier om hvordan har klart å ta de utrolige undervannsbildene. Dette blir en happening – hans første opptreden i Norge.


Foto: Mike Korostelev

Fotomesse med gode tilbud. Mange av sponsorene mm vil være tilstede og vise fram mye av det hotteste utstyret som har kommet på markedet det siste året.

En naturlig happening når vinteren er på det lengste og kaldeste.
Få med deg denne begivenheten!

BESTILL BILLETT
Billettene er i salg på http://www.ticketmaster.no, tlf. 815 33 133, http://www.okh.no tlf. 23 11 31 11, Oslo Konserthus billettluke.

For mer informasjon, kontakt Baard Næss, 90 88 44 14 eller
Tom Schandy, 95 97 91 95

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s