Gladius undervannsdrone

Droner i lufta begynner å bli allemannseie, men nå kan du også utforske verden under vann med drone, eller ROV som det heter på fagspråket.

Interfoto har tatt med seg Chasing Innovations sin nye undervannsdrone på prøvetur, og vi er imponert over brukervennligheten og mulighetene som åpner seg med denne tøffe undervannsdronen.

Med Gladius Mini kan du fotografere og filme i 4K video helt ned til 100 meters dyp.. De innebygde lysene på 1200 lumen per lykt sørger også for å lyse opp i mørket. Dronen er lett manøvrerbar, og kontroll-appen gir deg god oversikt over innstillinger og dronens status. I tillegg viser den vanntemperatur, dybde, pitch og kompassretning.

Dronen er velegnet for hobbybrukere som vil ha det moro med nye video- og fotomuligheter under vann, eller som ønsker å ta undervannsbilder (men er redd for å bli våt).

Profesjonelle brukere som ønsker å foreta seg mer data-orienterte inspeksjoner og lignende vil også finne mange muligheter her. Gladius Mini kan f.eks. brukes til sjekk av moringer, bøyer, fundamenter og båtskrog, og vil være et nyttig hjelpemiddel for bl.a. oppdrettsanlegg, inspeksjon, søk og redning.

Under har vi samlet noen tips basert på våre erfaringer med dronen så langt.

Tips før bruk

Vi anbefaler på det sterkeste å kjøpe den spesialtilpassede sekken fra Chasing Innovation. Her følger det med poser til drone, kabeltrommel og basestasjon som hjelper til å holde vann unna resten av utstyret i sekken. Interiøret er spesialtilpasset med skreddersydde plasser til dronen og alt tilbehøret.

I tillegg bør du ha med ferskvann og trykkluft på boks, slik at rengjøring av dronen blir enklere.

Tilkobling

Etter oppkobling av kabel mellom dronen og basestasjon, skrus hele systemet på med bryteren under basestasjonen. Skru så på fjernkontrollen.

Koble til systemet over WiFi med mobilenheten din (iOS/Android) og bruk passordet oppgitt i bruksanvisningen. Sørg for å ha lastet ned appen IF.Dive hos Google Drive eller i App Store.

Selve fjernkontrollen kobler til mobilenheten via bluetooth, men dette er ikke en parring du skal tenke på. Appen fikser dette automatisk når du er tilkoblet WiFi-punktet. Når du kobler dronen opp mot en mobilenhet for første gang, går dette så og si automatisk med iOS-enheter. Pass på at bluetooth er slått på. Med Android-enheter er det best å påse at både bluetooth og stedstjenester er slått på.

Tips under bruk

Husk å bytt lodd etter hva slags vann du skal bruke dronen i. Det følger med separate lodd for ferskvann og saltvann.

Hold et øye med kabelen og pass på at det er nok tilgjengelig kabel til enhver tid. Det er veldig kjipt om dronen skulle dra med seg kabelsnellen ut på sjøen!

Pass på å ikke forstyrre båttrafikk, dyreliv eller folk som bader. Tether-kabelen flyter og kan vikles inn i propeller o.l. Vær oppmerksom på omgivelsene!

Tips etter bruk

Hvis du har brukt dronen i saltvann er det veldig lurt å ha med seg en flaske med ferskvann så du får skylt av dronen etter bruk. Kabelen, kabeltrommelen og basestasjonen blir også fort skitne, så det er greit å få rengjort disse også før utstyret pakkes ned. Pass på at basestasjonen ikke kommer i kontakt med vann, da den IKKE er vanntett!

For å være sikker på at det ikke kommer vann inn i koblingen, er det viktig å Ikke koble kabelen fra dronen før du har skylt og tørket den med håndkleet som praktisk nok følger med. Det anbefales også å blåse med trykkluft rundt koblingen før den kobles fra.

Vær obs på at det renner vann ut av dronen i en stund etter den er tatt opp av vannet. Kanskje lenger enn du skulle tro! Derfor er det viktig å sørge for at dronen har rent av seg en stund før du pakker den tilbake i sekken. Et godt tips er å pakke den ned i håndkleet som følger med for å unngå søl.

Uthenting av bilder og video

Dronen støtter i utgangspunktet app-tilgang fra iOS eller Android, men om du skal koble til en datamaskin så må du ha mulighet for WiFi.

Koble opp maskinen din mot WiFi-punktet og bruk passordet som spesifisert i bruksanvisningen. Åpne så en nettleser og skriv inn «http://192.168.1.88».
Herfra kan du nå laste ned bilder og video til din datamaskin.

Produkter i artikkelen

Gladius Mini undervannsdrone

Gladius ryggsekk

Også fint å ha:

Green Clean trykkluft

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s